Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

‘2017 hac mevsimini 70 televizyon kanalı yayınlayacak’ | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 20 artışla dünya genelinden 70 televizyon kanalı 2017 yılı hac mevsimini yayınlama talebi sundu. Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığı tüm talepleri olumlu yanıtladı.

Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Dr. Avad el- Avad, bakanlığın ve basın organlarının hac farizasının yayınlanma planının uygulanması için bütün hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Bakan ayrıca, yerel basın, Suudi Arabistan kanalları ve diğerlerinin bu büyük küresel olayı, Suudi Arabistan hükümetinin gösterdiği önem ve özen ile yansıtacağını belirtti.

El-Avad, bakanlığın Arafat ve Mina’daki ofislerine yaptığı denetleme gezisi sırasında, kutsal mekanlarda yapılan hazırlıkların dünyaya iyi bir imajla yansıtılmasını ümit ettiğini söyledi. Bakanlığın bu büyük inanç olayını uydu kanalları, uluslararası haber ajansları ve çeşitli medya araçları yoluyla aktarmak isteyen tüm kanallara ev sahipliği yapma isteğini vurguladı.

Enformasyon Bakanı, küresel medya ve uluslararası basın örgütleri ile iletişimin, dünyaya sevgi, barış ve iyilik mesajını ulaştırma amacı taşıdığını belirtti.

Enformasyon Bakanı, yapılan ibadetlerinin Allah katında kabul olmasını ve tüm hacıların ülkelerine sağ-salim dönmesi için dua etti.

Görsel-İşitsel Medya Genel Kurumu, geçtiğimiz perşembe günü yaptığı açıklamada, bu yıl 860 medya heyetine ruhsat verdiğini ve bunların 495 ‘inin medyacılara, 12’sinin dış nakliye araçlarına 66’sının da yabancı medya ekipleri altında faaliyet gösteren kanallar için olduğunu belirtti.