Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Suudi Arabistan’da Dünya Kupası öncesi moraller yerinde | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suudi Arabistan, perşembe günü Dünya Kupası’nın açılış karşılaşmasında oynayacak ilk Arap takımı olacak. İlk maçı ev sahibi Rusya’ya karşı oynamaktan çekinmeyen Suudi futbolcular, aksine bu durumu kendileri için itici bir güç olarak düşünüyor.

Rusya’ya gitmeden önce Leverkusen’deki son dostluk maçında Almanya’ya 2-1 mağlup olmasına rağmen Suudi futbolcuların özgüvenleri yerinde. Teknik direktör Juan Antonio Pizzi, “Almanya’daki son maç, güçlü takımlarla yüzleşmek için daha güçlü ve hazır hale gelen ekibimiz iyi bir izlenim verdi” dedi.

“Almanya’ya karşı oynamak oyuncuların korkusunu azalttı”

Arjantinli çalıştırıcı, “Almanya’ya karşı oynamak, açılış maçından önce oyuncuların korkularını ortadan kaldırdı ve daha uyumlu ve rahat olmaya başladılar. Gruptaki rakiplerimiz (Mısır ve Uruguay) dikkatli olmak zorunda kalacaklar” açıklamasında bulundu.

Taraftarlar iyimser

Suudi hayranları, Suudi Arabistan’ın, Ekim ayından bu yana kazanamayan ve FIFA takımlar sıralamasında Suudi Arabistan’ın üç sıra gerisinde, 70’inci sırada yer alan Rusya’yı yenme olasılığı konusunda iyimser.

Rusya, futbolda zayıf

Rusya, futbolda bir süper güç olarak değerlendirilmezken, özellikle Sovyetler Birliği’nin çöküşünden bu yana Dünya Kupası elemelerini geçemedi.

Rusya, bu yıl ki hazırlık maçında, finale çıkamayan Türkiye ile 1-1 berabere kaldı. Fakat Dünya Kupası’nın atmosferi ve halkın coşkulu şekilde cesaretlendirmesi, onların farklı görünmelerini sağlayabilir.

Suudi Arabistanlı orta saha oyuncusu Yahya el-Şehri, “Rus takımını dostluk maçlarıyla izledik ama bu bizim için bir ölçü değil. Resmi maçlardaki performanslar dostluk maçlarındakinden çok farklıdır ve ev sahibi ülkeye karşı oynamak her zaman zordur. Fakat iyi hazırlandık ve tutkumuza güveniyoruz. Üç puan için çaba göstereceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Beş aşama

Suudi Arabistan, 12 yıllık bir yokluğun ardından Dünya Kupası’na hak kazandıktan sonra Hollandalı teknik direktör Bert van Marwijk’in görevinden ayrılmasının ardından bir istikrarsızlık döneminden geçti.

Arjantinli Edgardo Pausa Suudi Arabistan’ı devraldı. Ancak görevden alınmadan önce sadece birkaç hafta milli takımın başında kalabildi. Geçen Kasım ayında yurttaşı Pizzi Suudi teknik direktörlüğüne atandı. Pizzi, Dünya Kupası’na hazırlık için beş aşamalık bir strateji hazırladı.

Pizzi, başarılı bir grafik çizdi

Suudi Arabistan hazırlık döneminde, birçok dostluk maçının yer aldığı İspanya ve Belçika’daki kampların dışında mücadele etti.

Teknik direktör Pizzi, Moldova, Cezayir, Yunanistan karşı kazanırken; Belçika, Peru, İtalya ve Almanya’ya mağlup oldu. Ukrayna ile berabere kaldı.

“İyi bir kondisyonla çıkacağız”

Pizzi, “Hazırlık maçları boyunca uygun ve homojen bir kombinasyon oluşturduk. Rusya’nın karşısına iyi bir kondisyonla çıkacağız” dedi.

Öte yandan orta saha oyuncusu Nevaf el-Abid’in açıklanan son kadroda yer almayışı Suudi Arabistan açısından büyük sürpriz oldu.

Pizzi’yi endişelendiren konu

Pizzi, Rusya’nın karşısına Almanya karşısında uyguladığı takım oyunu ile çıkacak gibi görünüyor. Fakat Rus oyuncularının fiziksel olarak üstünlüğü ve uzun boylu olmaları, açılış maçı öncesinde Pizzi’yi endişelendiriyor olabilir.

Pizzi’nin kaleci Abdullah Al-Mayouf’un yanı sıra Yasir Al-Shahrani, Usame Hevsavi, Ömer Hevsavi ve Mohammed Al-Breik’e güveneceği düşünülüyor.

Hücum oyuncuları Fehed el-Muvelled ve Salim el-Devseri’ye ek olarak orta sahada, Teysir el-Casim, Selman el-Ferec, Yahya el-Şehri ve Abdullah Otayf oynayacak.