Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

2018 Kış Olimpiyatları’nda Kuzey Kore bayrağı da kullanıldı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Güney Kore’nin Pyongchang kentinde düzenlenen 2018 Kış Olimpiyatları organizatörleri, Seul yönetiminin ulusal güvenlik yasasında düzenlemeye gitmesinin ardından, olimpiyatların düzenleneceği tesislerde Kuzey Kore bayrağını da göndere çekti.

Güney ve Kuzey Kore arasında 1950-1953 tarihlerinde yaşanan savaş sonrası ateşkes imzalanmasına rağmen iki ülke henüz savaş atmosferinden çıkamadı.

Olimpiyat oyunları süresince yasa uygulanmayacak

Seul hükümeti tarafından yürürlüğe konan ulusal güvenlik yasasına göre, Kuzey Kore bayrağının Güney Kore’nin herhangi bir yerinde dalgalandırılması halinde 7 yıl hapis cezası ön görülüyor. Ancak Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin kurallarına göre, olimpiyat oyunlarına katılan bütün ülkelerin bayraklarının spor alanlarında göndere çekilmesi gerekiyor. Güney Kore Başsavcılığı, bu nedenle olimpiyat oyunları süresince oyunların gerçekleştirileceği spor tesisleri ve pasaport başvuru merkezlerinde yasayı uygulamama kararı aldı.

Karar, geçtiğimiz Pazartesi günü, olimpiyat köyünün resmi olarak açılmasıyla yürürlüğe girerken, kararın yürürlüğe girmesinden bir gün sonra Kuzey Kore bayrağı göndere çekildi.

Kuzey Kore bayrağı, Pyongyang yönetiminin Üniversite Olimpiyatları’na takım göndermesi üzerine Güney Kore’de ilk kez 2003 yılında göndere çekilmişti.

Pyongchang kentinde düzenlenecek 2018 Kış Olimpiyarları’na 22 ülkenin takımları katılırken, Kuzey Kore tarafından gönderilen 12 Buz Hokeyi sporcusu, Güney ve Kuzey Kore ortak Buz Hokeyi takımında boy gösterecek.