Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

2018 Templeton Ödülü Ürdün Kralı 2. Abdullah’ın | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

ABD merkezli John Templeton Vakfı, İslam ve diğer dinler arasında uyum sağlanması yönündeki yoğun çabalarından ötürü Ürdün Kralı 2. Abdullah’ın 2018 Templeton Ödülü’ne layık görüldüğünü açıkladı.

Vakıf, yaptığı açıklamada, Kral Abdullah’ın dinler arası diyalog ve uyumun yakalanması konusunda ‘yaşayan diğer tüm liderlerden daha fazla çaba gösterdiğini’ belirtirken, ödülün Ürdün Kralı’na 13 Kasım’da Washington DC’de düzenlenecek bir törenle teslim edileceğini duyurdu.

Din ve maneviyat alanında her yıl verilen en önemli ödüller arasında yer alan Templeton ödülü, yaşamın manevi boyutunu zenginleştiren, dini ve insani değerlere somut katkıda bulunan, din alanında yenilikçi girişimler ve çalışmalar yapan kişilere veriliyor.

Templeton Vakfı, hayır işlerinde aktif olmasının yanında düşünce ve din felsefesine önem veren İngiliz işadamı Sir John Templeton tarafından 1972’de kuruldu.

Vakıf, kuruluşundan bu yana 47 uluslararası bilim adamı, filozof ve reformist lideri ödüle layık gördü. Rahibe Teresa, Dalai Lama, Güney Afrika’nın eski Başpiskoposu Desmond Tutu gibi isimlerin de aldığı Templeton ödülünün geçen yılki sahibi ABD’li filozof Alvin Plantinga olmuştu.