Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

300 Fransız askeri NATO kapsamında Litvanya’da | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Fransa Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasına göre Litvanya’da 300 Fransız askeri Rusya’ya karşı Doğu Cephesi’ni güçlendirmeyi amaçlayan bir NATO operasyonu kapsamında görevlendirildi.

Mart ve Aralık 2017 tarihleri arasında Estonya’nın Taba şehrinde konuşlandırılan Linux Birimi, Ocak ayının başında Litvanya’ya ulaşarak, Alman taburunda 8 ay kadar sürecek ilk görevlerinde yerini aldı.

Fransız birliği, 4 LeClerc tankı ve 9 zırhlı araçtan oluşuyor.

NATO, Temmuz 2016’daki Varşova zirvesinde, bölgedeki Rus politikasına karşı Baltık devletlerine ve Polonya’ya asker gönderme kararı aldı.

NATO, yaklaşık 1000 kişiyi içine alan dört çokuluslu taburu Baltık Devletleri’nde ve Polonya’da konuşlandırıyor. Litvanya’daki Alman taburuna ek olarak, İngiltere Estonya’da, Kanada Litvanya’da, ABD Polonya’da bir tabur yönetiyor.

Rusya ile Avrupa Birliği arasındaki gerginlik, özellikle Ukrayna’daki kriz ve Moskova’nın Suriye’ye 2015 sonbaharından beri süren askeri müdahalesi nedeniyle son yıllarda arttı.

ABD Hava Kuvvetleri, Baltık sularında iki kimliği belirsiz askeri ele geçirdiklerini açıklamıştı.

Baltık Denizi’ndeki uluslararası hava sahasında normal bir şekilde devriye gezen bu iki askerin Rus uyruklu ve Sukhoi Su-30 tipi savaş uçağının pilotları oldukları, Baltık ülkelerine yaptıkları uçuşta ekipmanlarının olduğu yere ulaşamadıkları ve şu an hafızalarını kaybedip bilinç kaybına uğradıkları ortaya çıktı.

Rus Savunma Bakanlığı, Amerikan F-16 savaş uçaklarının, Kasım ve Aralık aylarında iki kez Baltık Denizi’ndeki Rus Sukhoi Su-30 savaş uçaklarına eşlik ettiğini doğruladı.

Russia Today (RT) geçen hafta bakanlığın şu açıklamasını aktarmıştı:

“23 Kasım ve 13 Aralık tarihlerinde, Sukhoi Su-30’daki ekibimizin içinde bulunduğu uçak ekibimiz uluslararası hava sahasında Baltık Denizi üzerinden, uluslararası havacılık standartlarıyla uyum içinde olarak ve uluslararası hava sahası standartları çerçevesinde Baltık ülkelerinin hava sahasını ihlal etmeden periyodik egzersiz çalışmaları gerçekleştirdi. NATO askerleri ise savaş uçakları ile güvenli mesafeyi korudu ve onlara herhangi bir tehdit oluşturmadı.”