Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

BM: İsrail’in Gazze’deki göstericilere tepkisi kesinlikle ‘orantısız’ | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad El Hüseyin, İsrail’in Gazze’de gösteri düzenleyen Filistinlilere gösterdiği tepkinin kesinlikle ‘orantısız’ olduğu söyledi.

Her iki taraftaki kurban sayısı arasındaki büyük farkın, İsrail’in Filistinlilere gösterdiği tepkide orantısız güç kullandığını gösterdiğini söyleyen Hüseyin, Filistinlilerin yasadışı güç kullanımı sonucu hayatlarını kaybettiklerine dikkat çekti.

İsrail’in Gazze sınırında Filistinlilere yaptığı katliama yönelik uluslararası bağımsız ve tarafsız soruşturma çağrısında bulunan Hüseyin, İsrail’in Filistinlileri sistematik olarak insan haklarından mahrum bıraktığının altını çizerek, “Gazze’de yaşayan 1,9 milyon insanın tamamı çitlerin arkasında hapsedilerek, giderek daha fazla kısıtlama ve yoksulluk içinde yaşamaya mahkum edildi” diye konuştu.

İsrail’i sert bir şekilde eleştiren Hüseyin, İsrail güvenlik güçlerinin yalnızca pazartesi günü 60 Filistinliyi öldürdüğüne işaret ederek, işgalin bitirilmesi halinde şiddet ve güvensizliğin büyük ölçüde ortadan kalkacağını söyledi.