Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Zarif İran Parlamentosu’nun sorularını cevaplayacak | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, önümüzdeki Pazartesi ve Salı günlerinde, İran Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komitesi’ne brifing verecek. Ayrıca milletvekillerinin nükleer anlaşma ve dış politika hakkındaki sorularını yanıtlayacak.

İran Güvenlik Bakanı Seyyid Mahmud Alavi’nin de yarın aynı komiteye bilgilendirmede bulunarak sorulara cevap vermesi bekleniyor.

Öte yandan, IRNA haber ajansına göre önümüzdeki Salı günü İletişim ve Teknoloji Bilgileri Bakanı Muhammed Cevad Azeri Cahromi ise sanal alemin güvenliği ve yerel sosyal medya ağları hakkında alınan önlemler konusunda Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komitesi’ne bilgi verecek.

İran parlamentosu, birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye ülkedeki sorunlar ve ekonomik sıkıntılar hakkında bilgilendirmede bulunması için bir ay süre tanımıştı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın geçtiğimiz Mayıs ayında 2015 yılında İran’la imzalanan nükleer anlaşmadan çekilmesi sonrası ortaya çıkan ekonomik sorunlar nedeniyle Ruhani hükümetine yönelik baskılar arttı.

Şarku’l- Avsat’ın elde ettiği bilgilere göre ABD, İran’a uygulayacağı yaptırımları 7 Ağustos’ta yeniden yürürlüğe koymayı planlıyor.

Öte yandan, İran’daki Tahran ve İsfahan gibi büyük kentler, günlerdir ekonomik durumun kötüleşmesi nedeniyle gösterilere sahne oluyor. Yaşam koşullarının zorlaşması, ekonomik zorluklar ve hükümetin mali yolsuzlukla suçlandığı protestolar, rejim karşıtı yürüyüşlere dönüştü.