Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Katar talepleri reddetmek için fonu durdurma manevrasını yaptı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Katar’ın Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır’ın taleplerine verdiği cevap dün Kuveyt dişişleri bakanına teslim edilmişti. Muhattab ülkelerin dışıişleri bakanları cevabı tartışmak ve terörle mücadeleyi konuşmak için bir araya geldi.

Katar talepler konusundaki itirazlarını şu ifadelerle dile getirdi: Teröre maddi destek sağlama konusundaki, Doha’ya yöneltilen eleştiri, durumun daha iyiye gitmesi ihtimalinin olmasına rağmen yerine getirilmesi talep edilen şartlar, gerçekçi ve kabul edilir değil.

Kahire toplantısında dört ülkenin istihbarat müsteşarları, istişare etmek ve koordinasyonun sağlamak için bir araya geldi. Katar’ın olası talepleri yerine getirmesi durumunda denetleme kriterlerini belirlediler. Ayrıca bugün son açıklamayı yapmak üzere dört devletin dışişleri bakanları Kahire’de bir araya gelecek.

Dün Kuveyt Emiri Sabah Ahmad el-Cabir, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin, reddi içeren mektubuna cevap olarak bir mektub gönderdi. Mektupta, Kuveyt emiri Katar’ın emirini ikna etmeye ve reddini düzeltmeye çalıştı.

Katar krizi, İngiltere Başbakanı Theresa May ve Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed arasındaki telefon görüşmesinin odak noktası oldu. İngiliz hükümet sözcüsü, Katar’ın terörle mücadele ve Körfez istikrarı sağlamak için bölgesel ortaklarıyla çalışması gerektiğini söyledi.