Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Bahreyn Duraz’daki bombalı saldırının faili yakalandı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Bahrey’de bulunan Duraz köyüne, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen bombalı saldırını faillerinden biri yakalandı. Bahreyn güvenlik yetkilileri şüphelilerin kimliğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada terörle mücadele konusunda güvenlik önlemlerinin alındığını ve 18 Haziran 2017 tarihinde, Duraz köyündeki terörü planlayan bombacıları araştırma işlemlerinin başlatıldığını bildirdi. Güvenlik yetkililerinden birinin şehit olduğunu, ikisinin de ağır yaralandığını kaydeden Dışişleri Bakanlığı, emniyet güçlerinin, terör faillerinden birini yakaladıklarını, geri kalanın ise kimliğinin belirlendiğini açıkladı.

Bakanlık, suçu işleyenlerin başında kimin bulunduğu ve hangi örgütle bağlantılı olduğu konusundaki araştırmalara devam ettiklerini söyledi. Suçu işleyenlerden birinin, Hasan Raşid (26) adında biri olduğunu, failin saldırıda kullandığı ‘Kalaşnikof’ silahına el koyularak yakalandığını belirtti. Aynı kişinin, 2014 Ekim ayında Duraz’da bir başka bombalı saldırıdan hüküm giydiği, kundaklama ve emniyet güçlerine saldırma suçlarının da bulunduğu öğrenildi. Diğer ise Seyyid Fadl (25) adında bir hapishane kaçkını. Seyyid Fadl, 2016 Şubat ayında Duraz’da bir bombalı saldırının faili olma, yanıcı patlayıcı maddeler bulundurma ve bomba yapımı suçlarından müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bahsi geçen terör grubu, finansman, planlama ve uygulama açısından doğrudan, bir süre önce kaçak olarak İran’da bulunan Hüseyin Davud (31) isimli şahsın denetimi altında çalışmış. Güvenlik güçlerinin şehit olmalarına yol açan birçok terör suçu işleyen failin vatandaşlığı alındı. Hakkında üç suçtan dolayı müebbet kararı çıkan fail, son olarak 15 yıl hapis cezasına mahkûm edildi. İran Devrim Muhafızları’na yakından bağlı ve Murtaza el-Sindi’nin destekçisi olduğu terör gruplarını yönetiyordu.
Ev yapımı silah ve patlayıcı maddelerle güvenlik güçlerine saldırmak ve terör suçlarından sorumlu Ahmed Mohammed Ali Mahdi Ibrahim Zeyn ed-Din (25) de hapis cezasına çarptırıldıktan sonra kaçmıştı.

İçişleri, Kriminal Genel Müdürlüğü’nün planlanan yasal işleme başlandığını, davanın Cumhuriyet Savcılığı’na iletildiğini söyledi. Kalan terörist unsurların yakalanması için halen soruşturma sürüyor.

Bakanlık, vatandaşların güvenliğini sağlamak, terör eylemlerinin önüne geçmek ve suçluların yakalanıp adalete teslim edilmesini sağlamak için harekete geçti.