Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Cable: Brexit gerçekleşmeyebilir | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İngiltere’de Liberal Demokrat’ın önde gelen isimlerinden olan deneyimli parlamenter Vince Cable, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasının, ana siyasi partilerin bu konuda çok bölünmüş olması nedeniyle gerçekleşmeyebileceğini söyledi.

Başbakan Theresa May, İngiltere’nin AB’den çıkması konusundaki şüpheleri kaldırmak ve çıkış anlaşmasının türü hakkında tartışma derinliği oluşturmak için, yaptığı erken seçimlerde, salt çoğunluğu kaybetti.

BBC’ye konuşan Cable, Brexit’in gerçekleşmeyeceğine inanmaya başlıyorum, problemler çok büyük ve iki ana siyasi partideki bölünmüşlük dikkate alındığında, gerçekleşmeyeceğini tahmin ediyorum.

Cable’ın İşletme Bakanlığı yaptığı 2010- 2015 yıllarında, AB yanlısı Liberal Demokrat Parti, May’in liderliğini yaptığı Muhafazakar Parti ile kurduğu Koalisyon Hükümetine küçük parti olarak katılmıştı. Cable, şimdilerde ise partinin liderliği için tek aday.

Liberal Demokratların 2015’ten bu yana azalan etkisinden dolayı, parlamentoda ki 650 koltuktan sadece 12 koltuk ellerinde kaldı. Parti nihai anlaşmaya ulaştıktan sonra Brexit için ikinci bir referandum düzenlemeye odaklanmış durumda.

Muhafazakar Parti, AB destekçileri arasında bölünmüş durumda. May’in karşılaştığı zorlukların artması bekleniyor. Çünkü seçimleri kazanmak için parlamentonun dışında çıkışa tabi olanlarında parti ile birleştirmesi gerekiyor.

İngiltere’nin ikinci büyük partisi, İşçi Partisi’de anlaşmanın İngiltere için daha iyi ekonomik sonuçlar getirebileceğine ilişkin bölünmüş durumda.