Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Gazze’de DEAŞ’lıları arama seferberliği | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Gazze bölgesinde emniyet, 23 Mısırlı askerin ölümüne yol açan Sina saldırısından sonra alarma geçti. DEAŞ yanlısı çok sayıda kişi tutuklandı. Bölgedeki örgüt yandaşlarıysa, kendilerinden 3 kişinin saldırıya dahil olduğunu ilan ederken, bilgilerin kesinliğini vurgulamadı.

Eş Şark El-Avsat’a bağlı kaynaklar, Hamas’a bağlı emniyet güçlerinin, alarm seviyesini en üst düzeye çıkardığını, tutuklamaların, DEAŞ’e yandaşlık yapan, örgütün fikirlerini yaymaya çalışan ve örgüte sempati duydukları anlaşılan kişilere, yönelik olduğunu söyledi. Tutuklamalar aynı zamanda, El Şebab Hareketi ile ilişkisi olanları da hedef aldı.

Direniş Hareketi Hamas, birçok elemanını, sınırlara yaydı ve bir o kadarını da iç kesimlerdeki şehirlerarası ve şehir içi caddelerde kontrol noktalarına yerleştirdi.
Hamas’ın ek kuvvetlerinin Mısır ile beraber sınırda olduğu, Gazze’de ise, yol emniyet güçleri, aranan şahısları bulmak için, kavşaklarda ve caddelerde, yayaları ve bütün arabaları, dikkatli bir teftişe tabi tutup herkesin kimliğini kontrol ettikleri görüldü.

Hamas, Mısır’a radikaller karşısında amansız bir savaş içinde olduğunu kanıtlamak istiyor. İki tarafın ilişkilerinin düzelmesi için yapılan anlaşmanın bir parçası bu.
Hamas’a bağlı güvenlik organları, mevcut durumu değerlendirmek amacıyla iki gün sürecek yoğunlaştırılmış toplantılar düzenledi. Arananların kaçmaması ve operasyonlarının sızdırmasını engellemek için sıkı tedbirler alındığını bildirildi.

Sınırda bulunan Kuzey Sina bölgesindeki, patlamada iki polisin ölmesi ve dokuzunun yaralanmasından sonra terör operasyonlarında, gözle görülür bir artış var.
Mısır İçişleri Bakanlığı’na bağlı Güvenlik Basın Merkezi sorumlusu, patlamanın 4. Ariş Bölüğü’nün Safa Bölgesi’nden geçtiği sırada mayının patlaması sonucu, Emniyet Bölge Merkezi’ne bağlı kuvvetlerden iki polisin öldüğünü ve dokuzunun da yaralandığını söyledi.