Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Mısır’da kanlı gün: 2 turist ve 5 polis öldürüldü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Mısır’ın Cize şehrinde teröristler emniyet güçlerine pusu kurarak 5 polisi öldürdü. Mısır emniyet kaynakları, Kızıldeniz sahili boyunca uzanan Gardaka iline bağlı iki turizm köyünde gerçekleşen bıçaklı saldırıda ise iki alman turistin öldüğünü 4’nün de yaralandığını açıkladı.

Bir kaynaktan alınan bilgiye göre, bıçaklı saldırı gerçekleştiren saldırganın 2 turisti öldürdüğü sonra yüzerek yan köye gidip oradaki Ermeni ve Çinli turistleri bıçakladığını öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, zanlının tutuklandığı ve bunu gerçekleştirme nedenleri, olayın boyutları hakkında soruşturma başlatıldığını belirterek geniş güvenlik önlemleri alındığını ifade etti.

Analizciler bu olayın arkasında DEAŞ olduğunu tahmin ediyorlar; çünkü daha önce örgüt, adamlarına bıçak ve arabalarla saldırı yapmalarını emretmişti.
Gardaka saldırısı, Kahire yakınlarında bulunan Cize şehrindeki 5 polisin öldüğü saldırı ile aynı sırada meydana geldi.

Suudi kanadından yapılan açıklamada, Mısır’da yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu, bunu kınadıklarını ve Riyad’ın Kahire’nin yanında olduğu belirtildi.
İçişleri Basın Kurulu Yetkilisi, Cize’de 3 silahlı saldırganın motosikletin üzerinden ateş açtıklarını, daha sonra yakınlarda bulunan bir polis görevlisinin ateş açması üzerine kaçmak zorunda kaldıklarını ifade etti.