Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Isı ve kuraklık Roma’da orman yangınlarını körüklüyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İtalya İtfaiye Yönetimi, itfaiye çalışanlarının sıcakların yükselmesiyle birlikte ülkedeki binlerce orman yangını ile mücadele ettiğini ve 3 yangının Roma Ostia sahili yakınlarında gerçekleştiğini açıkladı.

Ulusal Tarım Birliği, geçen aya kıyasla yağışların yarıya indiğini ve sıcakların alışılmışın dışında bir artış gösterdiğini, özellikle de ülkenin güneyinde 40 derecelere kadar ulaştığını ve bu sıcaklığın ormanları ve tarımsal alanları kolaylıkla tutuşturabileceğini ifade etti.

Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi, yangın bölgelerini ziyareti sırasında, “Durum gerçekten çok tehlikeli… Roma, bu doğal afetle bir başına bırakılmamalıdır” şeklinde konuştu. Raggi, başkentte hüküm süren bu yangınların tehlikeli boyutlarda devam edebileceğine dikkat çekti.

Roma polisi, kasten yangın çıkarmaları şüphesiyle çok sayıda kişiyi gözaltına aldıklarını ve bu kişilerden birinin Romalı olduğunu söyledi.

Sky TG24 kanalı, bir adamın, Napoli kenti yakınlarındaki yangından kaçarken bir depo çatısından düşerek öldüğünü bildirdi.

Yetkililer ayrıca geçtiğimiz hafta, bölgedeki yangından kayıklarla kaçmakta olan yüzlerce Sicilyalı turisti tahliye etti.