Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

El-Harşani: DEAŞ’ın çöküşü Ben Gardane’de başladı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Savunma Bakanı Kabili’de gazetecilere yaptığı açıklamada, Tunus’da istikrar ve sınır güvenliğinin olduğunu söyledi. Ancak Libya’da yaşanan istikrarsızlıktan oluşan terör tehdidi dolayısı ile listede kalmaya devam ettiğini belirtti.

El-Harşani, “Libya’da hala istikrar eksikliğinin olduğunu ve partilerin siyasi çözüme hala ulaşamadığını ancak buna rağmen Tunus’ta istikrar ve sınır güvenliğinin sağlandığını” söyledi.

El-Harşani’nin açıklaması, Tunus’un güney sınırında kaçakçılık faaliyetlerini durdurmak için göğüs göğüse çarpışıldığı, petrol bölgelerine yakın yerlerde, toplumsal huzursuzluğun olduğu ve Kabili ve Tetavin gibi ilçelerde kaos ihtimalinin arttığı döneme denk geldi.

El-Harşani, terör tehlikesinin devam ettiğini ancak Tunus’ta bir geleceği olmadığını söyledi.

Bakan, “dağlarda onları ortadan kaldırmayı başardık ve önümüzdeki aylar sonları olacak” dedi. Örgütün Musul’da çökertildiğini ancak, çöküşün Ben Gardane’de başladığını bu durumun, halk için gerçekten önemli olduğunu söyledi.

DEAŞ’ın silahlı destekçileri 2016 mart ayında, Libya sınırı ve Tunus’un güneyindeki Ben Gardane’de, emniyet ve askeri merkezleri ele geçirmek için beklenmedik saldırılara başlamıştı.

Örgüt ani saldırılarla pek çok bölgede zafer çığlıkları attı. Libya’ya girdikten sonra Tunus’un batısına doğru genişlemeyi hedefliyordu. Ancak ordu ve Tunus emniyet birlikleri, örgütün eline geçen şehirdeki silahlı ablukayı kaldırdı ve onları büyük bir yenilgiye uğrattı.