Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Kuveyt’ten vatandaşlarına ‘Abdali’ uyarısı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Kuveyt İçişleri Bakanlığı vatandaşlarını, Abdali Hücresi adıyla bilinen davada haklarında hüküm verilenlerin ve onların kaçmasında yardım edenlerin bir yerlerde gizlenebileceğine karşı uyardı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Medya Halkla İlişkiler ve Protokol Dairesi, emniyet güçleri ile işbirliği yapılmasına, hüküm giyenlerle ilgili bilinen herhangi bir bilginin verilmesine, bu kişileri görenlerin derhal 112 nolu telefonu aramalarına ya da en yakın polis noktasına haber vermelerini istedi. Mahkumların, ülke içerisinde olduklarını söyledi.

Temyiz Mahkemesi 302-2016 numaralı Abdali Hücresi adıyla bilinen davada verilen hükmün infaz edildiğini ve mahkumların ortada olmayışı sebebiyle vatandaşlardan ve ülke sakinlerinden emniyet güçleriyle işbirliği yapılması ve resim ve isimleri dağıtılmış hükümlüler hakkında bilinen herhangi bir bilginin derhal polisle paylaşılmasının çok önemli olduğu vurgulandı.

Kamu Savcılığı 2015 eylül ayında, Kuveyt devlet topraklarının birlik ve barışına zarar verecek faaliyetlerde bulunma suçlamasıyla dava açmıştı.

Yapılan suçlama; İran ve Hizbullah lehine ajanlık ve Kuveyt’e karşı düşmanlık yapma faaliyetlerinde bulunma, patlayıcı getirme, toplama, bulundurma ve yapma, suç işlemek kastıyla makineli tüfekler ve ruhsatsız ateşli silah ve malzemeleri bulundurma.