Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Trump ve Putin arasındaki gizli toplantı tartışmalara yol açtı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

ABD kaynakları, geçtiğimiz günlerde düzenlenen G-20 zirvesinde ABD Başkanı Trump ve Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin’in gizlice bir toplantı yaptıklarını ortaya çıkardı. İçeriği bilinmeyen bu toplantı birçok tartışmalara yol açtı. Toplantıya kimlerin katıldığı ne kadar sürdüğü ve niye şimdiye kadar gizli kaldığı konusu kafalarda soru işareti bıraktı.

İki lider dışişleri bakanlarının da katıldığı ve iki saat süren ortak toplantıdan önce, G-20 zirvesinin başlarında birkaç dakikalığına konuşmuştu. Fakat zirvede gecenin ilerleyen saatlerinde heyetlerin başkanları ve eşleri şerefine verilen akşam yemeğinde iki lider yeniden bir araya gelmişti. Fransa Haber Ajansı AFP’nin ismini belirtmediği ABD’li bir yetkiliden şu sözleri aktardı, “Akşam yemeğinde sadece zirveye gelen çiftler katılmıştı. Gecenin sonuna doğru Putin ve Trump konuştular’’
Donald Trump, iddialara yanıt vermekte gecikmedi

Twitter’dan yaptığı açıklamada Trump, “Putin’le gizli yemek gerçekleştiği yönündeki sahte haberler mide bulandırıcı. Almanya Başbakanı tüm G20 liderleri ve eşlerini davet etmişdi. Basın bunu biliyordu” dedi.

2016 ABD Başkanlık seçimlerinde Trump’ın seçim kampanyasında yer alan takım arkadaşlarının Rusya’yla bağlantı kurduğu yönündeki iddialar, Trump üzerinde baskı yapmaya devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın oğlu Trump Jr’ın Seçim kampanyası döneminde kendisine Clinton hakkında bilgi vermeyi vadeden bir Rus hukukçu ile görüştüğü iddialarından sonra, bu baskılar etkisini daha da artırmıştı.