Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Petrol fiyatları yükseliyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Petrol fiyatları önümüzdeki hafta yapılacak olan Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) toplantısı öncesinde yükseldi.

Brent petrolü varil fiyatı ise altı haftadır 50 dolar civarında seyrediyor. Brent ham petrolü %0,2’lik bir artışla varil fiyatı 49,40 dolara yükseldi. Batı Teksas Amerikan ham petrolü ortalama 7 dolar yani %0,2’lik bir seviye ile varili 46,99 dolarda seyrediyor. Ham petrol stoklarında ve ABD petrolünde geçen hafta görülen sert düşüşün ardından, haziran başlarından beri ilk kez en yüksek seviyede işlem gördü. ANZ Bank, “Daha önce ilan edilen ve bu haftada devam eden güçlü stokun yankıları, piyasada hala sürüyor” dedi.
Sidney’deki CMC Marketlerinin sahibi ve pazarın önde gelen analistlerinden olan Ric Spooner, stokların yakın bir zamandan beri devam ettiğini, bu yılki genel stok seviyelerinin muhtemelen 2016 yılı seviyelerinin üzerine çıkacağını belirtti.

Amerikan petrol stokları yaklaşık olarak 490 milyon varille son beş yılın en yüksek seviyesine çıktı. Böylece Amerikan petrol sondajı 2016 yılı ortalarından beri yaklaşık %12’lik bir artışla günlük 9.4 milyon varile ulaştı.