Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

ABD’den SDG’ye ağır silah yardımı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

ABD ordusunun Suriye’nin kuzeydoğusunda SDG’ye gönderdiği askeri araçların fotoğrafını paylaşıldı. Bu yardım, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin CIA’nın rejimle savaşan ÖSO’ya destek veren programı durdurma kararı aldığı haberlerinin yayınlanmasından saatler sonra yapıldı.

Washington Post gazetesi, ABD’li yetkililerin,muhaliflere desteğin, özellikle Rus güçlerinin 2015 sonlarında Beşşar Esed’e yardım etmek için Suriye’ye girmesinden sonra, küçük bir etkiden başka  sonuç vermediğini söylediklerini aktardı. Gazeteye göre, Muhaliflere destek programının durdurulması, Trump’ın Rusya ile çalışma yolları bulunmasına önem verdiğini gösteriyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı alınan bu kararı memnuniyetle karşıladı. Rus parlamenterler de bu karardan memnunluk duyduklarını dile getirmelerine rağmen, Washington’un bu kararları resmi olarak onaylamasını beklemeyi tercih ettiler.

Karar, ABD-Rusya görüşmesinden sonra gerçekleşti. Bu görüşmeler sonucunda Dera kırsalında ateşkes ilan edildi. Suriyeli muhaliflerin ‘Küllüne Şürekâ’ (hepimiz ortağız) sitelerinde yayınlanan haberlerde, rejim güçlerinin Ürdün sınırlarına 20 km uzaklıkta olan Şam yolundaki Namir beldesine girerek İran desteğindeki Iraklı milisleri çıkarmak istemesi üzerine, çatışmaların çıktığı bildirildi.

Nusra Cephesi’ni içinde barındıran Hey’etü Tahriruş Şam, kurtarılmış bölgelerin tek bir siyasi ve askeri güç öncülüğünde birleştirilmesine yönelik çalışma yapılması ve bu birliği kendisinin yönetmesi çağrısında bulundu. Bu açıklama, Ahraruş Şam’ın, İdlip kırsalında iki taraf arasında devam eden çatışmaların durdurulması çağrısına cevap olarak geldi.