Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Cübeyr: Teröre ve onların finanse edilmesine toleransımız yoktur | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cübeyr, Katar’a karşı ülkesinin tutumunun sebebi olarak, Katar’ın terör ve radikalliği destekleyip finanse etmesi olduğunu vurgulayarak, “Doha’dan terörü desteklemeyi ve onları koruyup terörizme olan teşviklerini durdurmasını istiyoruz” dedi.

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders ile Bürüksel’de katıldığı basın toplantısında konuşan Adil Cübeyr şöyle dedi, “Teröre karşı mücadeleyi destekleyen devletler, Katar’dan terörü desteklemeyi, korumayı ve teşvik etmeyi bırakmasını istediler. Katar’dan talebimiz, terörle mücadele konusunda uluslararası siyasete girmesidir.”

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, “Teröre ve onların finanse edilmesine karşı toleransımız yoktur. Yapıcı müzakereler icra ederek Avrupa ile ilişkilerimizi derinleştirmeye gayret ediyoruz” dedi.

Suudi Arabistan’ın son yüzyılda, büyük gelişim kat ettiğini ve binlerce kız erkek Suudi talebenin dünyanın önemli üniversitelerinde eğitim gördüğünü söyledi. Suudi Arabistan’ın geleceğe doğru kararlı ve geliştirilmiş birçok sıçrama kaydettiğine işaret etti.

Belçika Dışişleri Bakanı, “Kuveyt’in arabulculuğunu destekliyor, Körfez’i ise diyaloga teşvik ediyoruz” diyerek sözlerine, ülkesinin Suudi Arabistan’la beraber terör ve destekçileriyle mücadelede olduklarını ekledi.

Suudi bakan, terörle mücadele konferansına elli devletin katılımıyla ev sahipliği yaptıklarına işaret ederek, “teröre ve finansal kaynaklarına karşı mücadele etmeye çalışıyoruz. Birçok devletle güçlü ilişkilerimiz var. Teröre karşı istihbaratta da yardımlaşıyoruz.”

Adil Cübeyr, Katar’ın basın yoluyla terörü destekleyen ve teşvik eden sözler neşrettiğini söyleyerek şöyle devam etti, “Katar hükümetinin terörü desteklemeyi durduracakları bir tutum üstlenmesi gerekmektedir.”

Yemen’in durumu için Cübeyr, “Özellikle Yemen’e yardım konusunda fazlasıyla çalışıyoruz. Suud’un Yemen’e olan desteğini göstermek için Büyükelçi Velid Şeyh Ahmed’i gönderdik” dedi.

İran hakkında ise Cübeyr sözlerine şöyle devam etti, “Tahran terör faaliyetlerini sürdürerek komşu ülkelerin iç işlerine karışmayı sürdürüyor.”