Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Doğu Guta’da ateşkes ilan edildi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Rusya Savunma Bakanlığı, Doğu Guta’da ilan edilen ateşkese, desteklenen ‘Er Rahman Lejyonu’ ve ‘Şam Fetih Cephesi’nin dahil olmadığını ve ateşkesin Cuber mahallesini kapsamadığını açıkladı. Rejim güçleri ve ılımlı muhalefet arasındaki çatışmaların sonlanması için Rus askerlerinin yanısıra, Arap kuvvetlerinin de destek verebileceğini ifade edildi.

Rusya Savunma Bakanı şöyle dedi, “Ateşkesin yürütülmesi ile sonuçlanan görüşmeler, Kahire’de temsilciler ile ılımlı muhalefet arasında gerçekleştirildi. Bölgeye ilk insani yardım kafilesini ulaştırmayı planlıyoruz. Yaralıların nakli de gerçekleştirilecektir.”

Ateşkesin yürürlüğe girmesinden sonra, ihlal edilme olasılığına karşılık, Suriye rejimi, Doğu Guta bölgelerinde ateşkesin uygulamasına başlanıldığını ilan etti. ‘İslam Ordusu’ Bölgesi Siyasi Komisyon Başkanı ise şöyle dedi, “Evet, ittifak sağlandı ve şu an yürürlüğe girdi. Bu durum, Guta kuşatmasının kaldırılmasına ve bütün insani yardımın başladığına işarettir.”

Böylece, ‘Ahrar’uş-Şam Hareketi’, İdlib bölgesinde geçen hafta 30 kasaba ve köyü kontrolü altına alan Şam Fethi Cephesi liderliğindeki ‘Tahriru’ş-Şam Heyeti’ ile son çatışmalarda büyük kayıp yaşadı. ‘Tahriru’ş-Şam Heyeti’, ‘Ahrar’uş-Şam’ı, Türkiye-Bab el-Hava Sınır Kapısı’nı, Şam Fethi Cephesi yönetimine vermeye zorlamıştı.