Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Kral Selman, Erdoğan ile Cidde’de bir araya geldi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, bugün Cidde’de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Görüşme süresince, iki kardeş ülke arasındaki ilişkiler, bölgedeki durumların gelişmesi ve terörle mücadele için yapılan çalışmalar ve terörün finans kaynakları konuşuldu.

Türkiye Cumhurbaşkanı’nı, Kralın müsteşarı ve Mekke-i Mükerreme Valisi Prens Halid el-Faysal bin Abdulaziz ve Devlet Bakanı  Prens Dr. Mansur bin Mut’ab bin Abdulaziz , İçişleri Bakanı Prens Abdulaziz bin Suud bin Nayef bin Abdulaziz, Devlet Bakanı İbrahim bin Abdulaziz el- Assaf , Maliye Bakanı Muhammed bin Abdullah el- Cud’an ve Suudi Arabistan Türkiye Büyükelçisi Mühendis Velid bin Abdulkerim el- Hareci karşıladı.

Türkiye heyetinde ise; Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye’nin Suudi Arabistan Büyükelçisi Yunus Demirer ve birçok yetkili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik etti.

Erdoğan günün erken saatlerinde Cidde’ye ulaştı. Cidde Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı’nda, Hadimu’l- Haremeyn’in müsteşarı ve Mekke-i Mükerreme Valisi Prens Halid el-Faysal bin Abdulaziz, Devlet Bakanı İbrahim bin Abdulaziz el- Assaf Cidde, İl Sekreteri Dr. Hâni Muhammed Ebu Ras ve Suudi Arabistan Türkiye Büyükelçisi Mühendis Velid bin Abdulkerim el- Hareci , Mekke Emiyet Müdürü Said bin Salim el- Karni, Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı Müdürü Mühendis Abdullah bin Mus’ad er- Rîmî, ile Krallık Törenleri Müdürü Ahmed bin Zafir karşılama ekibini oluşturdu.

Erdoğan, Suudi Arabistan’a geleceği uçağa binmeden önce İstanbul’da yaptığı basın toplantısında, “bu krizin daha fazla uzaması kimseye fayda sağlamayacak. İslam Alemi’nin birlikteliğe ve bütünlüğe ihtiyacı var, yeni ayrılıklara değil” dedi.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır 5 Haziran 2017’de terörü desteklediği gerekçesiyle Katar ile ilişkilerini kesmişti.

Erdoğan’nın ziyareti Katar Emiri eş- Şeyh Temim el- Sani’nin diyalog kurma talebinden iki gün sonra geldi.