Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Nijerya’da 5 ‘Boko Haram’ militanı yakalandı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Kuzey Nijerya Kano şehri polisi, şehirde yaşanan şiddetli çatışmaların ardından ‘Boko Haram’ şüphelisi 5 kişinin yakalanarak tutuklandıklarını duyurdu.

Tutuklular kentin eteklerinde bulunan cezaevine götürüldüler. Polis şefi Rebi Yusuf’un aktardığı bilgilere göre, yakalanan 5 kişinin çarşı saldırısı ile bağlantısı var. İstihbarat kaynakları tarafından, bazı Boko Haram militanlarının, Sambisa ormanına kaçtığı belirtildi.

Polis Şefi Yusuf, “şüphelilerin açtığı ateş ve attıkları el yapımı bombalar 3 polisin yaralanmasına sebep oldu. Aralarında 20 yaşlarında bir Nijeryalı’nın da bulunduğu şüphelilerden 2’si kadın 5 kişi yakalandı” dedi.

2014 kasım ayında şehir camisini hedef alan ve yüzden fazla kişinin ölmesine sebep olan saldırıların ardından, ülkenin kuzeyinde bulunan Kano şehrinde ‘Boko Haram’ operasyonları başlatıldı.

Geçtiğimiz yıl aralık ayında Nijerya Ordusu, ‘Boko Haram’ militanlarını ülkenin kuzey doğusundaki Borno şehrinde bulunan militanların kalesi Sambisa ormanından çıkardığını ve Boko Haram lideri Ebubekir Şekau’nun saklandığı ‘Sıfır Kampı’nı ele geçirdiğini duyurmuştu.

Kano Valisi, Sambisa ormanından kaçıp Kano’ya dağılan Boko Haram militanlarına karşı uyardı.

Boko Haram militanları, Simbasa ormanına geri dönmekten korkuyor.

Nijerya Ordusu bölgeyi mart ayında tahliye etti. Ancak Fransa Haber Ajansı’nın (AFP) 24 Haziran’da askeri gizli bir belge yayınladı ve militanların ‘Sıfır Kampını’ ele geçirmek için geri dönebilecekleri ihtimaline karşı uyardı.