Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Doğu Guta’da ateşkes! | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suriye’nin başkenti Şam’ın en büyük banliyölerinden biri olan muhaliflerin kontrolündeki Doğu Guta’da,  gerilimi düşürmek için yapılan ateşkesin şartları belli oldu.

Şarku’l Avsat’ın ulaştığı metinde şu maddeler yer alıyor; Esed güçleri ve muhalifler arasındaki temas hattında 150 Rus askeri bulunacak, abluka Doğu Guta’dan kaldırılacak, sivillere Vafidin Kampı geçişi üzerinden Şam’a ulaşma özgürlüğü verilecek. Bölgenin işlerinin idaresi için yerel meclis seçimi yapılacak.

Muhalefet sorumlusu, Şarku’l Avsat’a, ‘Yarından Sonra’ ‘el-Ghad’ akımının Başkanı Ahmed el-Cerbe’nin, cuma günü uygulanmaya başlanan ‘Arap’ anlaşmasının, dün bazı ihlallere tanık olduğunu söyleyerek, Moskova’da siyasi liderlerle ve askeri komutanlarla bir araya geldiğini açıkladı. Bu üst düzey görüşmelerin, Kahire’de geçtiğimiz hafta Rusya Savunma Bakanlığı temsilcileri ve Ceyşu’l İslam örgütü arasında müzakereler düzenlenmesi için devam ettiğini belirtti.

Rusya’nın anlaşma taslağında, “özellikle ülke kimliğine zıt düşen, bölücü armalar takan yabancı milislerin Suriye’den çıkması için , bir zaman çizelgesi oluşturulacak. Doğu Guta’da yerel işlerin idaresi için yapılacak yerel meclis seçimlerine, sadece yerel halk katılabilecek. Meclis sadece yerel halkın işleri ile ilgilenme ve halka barış etkinlikleri sözü verecek” maddelerine yer verildi.