Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

İngiltere Dışişleri Bakanlığı: AB’den ayrılmamız bizi dünyadan uzaklaştırmıyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Yeni Zelanda’da ziyaretinde , ülkesinin Avrupa Birliği’nden ayrılma (Brexit) kararını değerlendirdi. Johson, Brexit kararının, İngiltere’yi dünyadan uzaklaştırmayacağını belirtti.

Johnson, Yeni Zelanda’ya yaptığı ilk ziyaretinde Wellington’da düzenlediği basın toplantısında, “Bilakis Avrupalı tüm dost ve ortaklarımızla ilişkilerimizi korumaya özen gösteriyoruz ve onlarla büyük serbest ticaret anlaşmaları imzalamak istiyoruz” dedi.

Yeni Zelanda’daki üç günlük ziyaretinde Johnson, Başbakan Bill English ve Dışişleri Bakanı Gerry Brownlee ile bir araya geldi. Görüşmelerde, Kuzey Kore’nin elinde bundurduğu nükleer füze ve terörle mücadele konularını konuştular.

Johnson Wellington’da, İngiltere’nin AB’den ayrılması yönünde oy kullananların göçmen düşmanı olmadığını, sadece İngiltere Hükümeti’nin ayrılacak güce sahip olduğunun anlaşılmasını istediklerini söyledi.

Londra nüfusunun yüzde 40’ını göçmenlerin oluşturduğunu belirten İngiliz Bakan, “Bağışta bulunmak çok büyük bir şey fakat hangi toplumun sorumluluğunu üstlenirsen onu yönetmen ve egemenlik kurman gerekir. Brexit’in temel amacı da budur. Aynı şekilde dünya genelinde dostlukların ve ortaklıkların da ortaya çıkması amaçları arasındadır ” dedi.

Johnson, İngiltere ve Yeni Zelanda’nın ortak bir dizi meseleler üzerinde çalışmaya devam edeceğini bunların içinde diğer ülkelerdeki vatandaşlara iş ve yaşam fırsatları tanımak ta var.