Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Pakistan’dan Cidde’ye ilk hacı kafilesi geldi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Pakistan’dan gelen hac ve umre gruplarını taşıyan uçak, 325 yolcusu ile Cidde’deki Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı’na ulaştı.

Suudi Sivil Havacılık Genel Kurumu Başkanı Abdul Hakim bin Muhammed el Tamimi ve bir grup yetkili ile hacıları taşıyan yolcu uçağını karşıladı. Misafirlere karşılama esnasında hediyeler verildi.

Kral Abdulaziz Uluslararası Havaalanı, bugünden itibaren dünyanın farklı ülkelerinden gelen hac kafilelerine karşılarken, Beytullah’ı ziyaret edecek olan konuklar için, gerekli olan hizmetleri içeren bütün hazırlıklar tamamlandı.

Sivil Havacılık Otoritesi Başkanı, havaalanındaki hac ve umre kompleks salonlarını denetledi ve bu yılki hac sezonu çalışma planı hakkında bilgi verdi. Gerekli techizatlar, hacı alımları ile ilgili hazırlıklar, havaalanının hazırlanması ve hacılara hizmet verecek kurumları denetledi.

El Tamimi, Beytullah’ın misafirlerine, Krallık’a geliş ve gidişlerine kadar daha iyi hizmet sunmak için, Kral Selman bin Abdülaziz’in talimatları ile; onları rahat ettirme ve güvenliklerini sağlama konusunda ihtimam ettiklerini söyledi. El Tamimi, “Bugün devlet ve özel sektörün karşılıklı birbirlerini destekleyici çabalarını ve dünyanın her yerinden gelen misafirlere hizmet amacıyla, bu vatanın tek bir safta birleştiğini görüyoruz” dedi.

Bu yıl hava yoluyla gelen hacıların sayısında, geçen yıla göre yüzde 20 oranında bir artış bekleniyor.