Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

‘Kuzey Kore, 27 Temmuz’da füze denemesi yapabilir’ | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Kuzey Kore tarafından yeni bir füze denemesinin hazırlıkları üzerinde çalıştığı ve Kore Savaşı’nın bitiş yıldönümü ile çakışacağına dair spekülasyonlar arttı.

ABD ve Güney Kore basınında askeri ve istihbarat yetkililerine dayanarak çıkan raporlara göre, roket ateşleme ekipmanlarının taşındığı görüldü. Washington ve Seul yetkilileri, 27 Temmuz Kore Savaşı’nın bitişinin altmış dördüncü yıl dönümünde, kıtalararası balistik füze denemesi yapılacağı uyarısında bulundular.

Güney Koreli bir yetkili, Yonhap Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Kuzey Pyongan eyaletinde kıtalararası balistik füzeleri taşımakta kullanılan vasıtaları sürekli olarak gözlemlediklerini söyledi. Yetkili, Kuzey Kore’nin, yüksek ihtimal ile 27 Temmuz’da yeni füze denemesi yapacağına dikkat çekti.

Kominist olan devlet, 2014 yılı 26 Temmuz tarihinde, kısa menzilli ‘Scud-B’ füzesini fırlatarak ‘Zafer Günü’nü kutlamıştı.

Yonhap Haber Ajansı’nın Güney Koreli askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, Pyongyang, kıtalararası veya orta menzilli yeni bir tür balistik füze denemesi yapabileceğini duyurdu.

CNN, ABD Savunma Bakanlığı yetkilisinden alıntı ile, Kuzey Kore’nin görünüşe göre yeni bir füze denemesi yapmak için hazırlandığını duyurmuştu.

ABD topraklarına kıtalararası nükleer savaş başlığı gönderme rüyası, ABD Başkanı Donald Trump için bir meydan okuma anlamına geliyor.

Kuzey Kore, gerginliği hafifletmek için bir diyalog başlatmayı teklif eden Seul’un teklifini geçen hafta reddetmişti.

Güney Koreli bir yetkili, AFP’ye yaptığı açıklamada, “Biz kışkırtıcı eylemlerin olabileceği beklentisiyle Kuzey Kore’yi yakından izliyoruz” açıklamasında bulundu.