Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Samih Şükri: 4 ülke Doha’nın ortak çözümünü kabul etmeyecek | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Mısır, terörle mücadele eden 4 ülkenin diplomatik kriz ile ilgili Katar’ın çözümünü kabul etmeyeceğini açıkladı.

ŞARKU’L AVSAT -KAHİRE- Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, AB Dışişleri Bakanı Federica Mogherini ile Brüksel’deki görüşmeleri sonrası Katar’ın, Mısır, Suudi Arabistan, Bahreyn ve BAE’nin taleplerine cevap vermesi gerektiğini söyledi. Şükri, 4 ülkenin diplomatik kriz ile ilgili Katar’ın çözümünü kabul etmeyeceğini açıkladı.

Şükri bir basın toplantısında, “Bu uzlaşma için kabul edilemez, terörün herhangi bir formu ile çözüme ulaşılamaz. Böyle bir müzakerede uzlaşmamız mümkün değildir. Katar, terörizm ideolojilerine bağlı unsurlara destek vermektedir. Eğer yalnızca, terörizme karşı savaşta ortak hareket etmeyi ve bu bağlamda gerekli tedbirleri almayı kabul ederse, krizin çözümü gerçekleşecektir” dedi.

5 Haziran 2017’de, Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Bahreyn Katar’la ilişkilerini kesmişti. Terör gruplarına destek vermek ve İran’la yakınlaşma suçlamalarıyla Katar’a hava sahasının kapatılması dâhil ekonomik yaptırımlar uygulanmıştı.

4 ülke, Katar ile ilişkilerini düzeltmek için taleplerini yineledi. Taleplere, Müslüman Kardeşler’e desteklerin ve İran’la ilişkilerin kesilmesi ve Al-Jazeera kanalının kapatılması da dâhil edildi.