Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Sisi terörle mücadelede ulusal bir konsey kuruyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi terör ve radikalizme karşı mücadelede milli bir konseyin kurulmasına yönelik cumhurbaşkanlığı makamından bir karar çıkardı. Bu konsey kamusal sorumlular ve kişilerden oluşuyor. Sisi başkanlığında aylık toplanan bu konsey, kamusal ve sosyal tüm güçleri toplayarak teröre sebebiyet veren durumları ortadan kaldırmayı ve bunun kötü etkilerini iyileştirmeyi amaçlıyor.

Konsey, cumhurbaşkanı, meclis başkanı, başbakan, Ezher şeyhi, İskenderiyye Papası ve savunma, vakıflar, gençlik ve spor, sosyal politikalar, dışişleri, içişleri, haberleşme, teknoloji, adalet, milli eğitim ve yüksek öğrenim bakanlarından oluşuyor. Bunlara ek olarak milli istihbarat başkanı ve milli murakabe kurulunun başkanı bu konseyde yer alıyor. Ayrıca kimi kamu şahsiyetlerine de konseyde yer veriliyor.

Meclis terör ve radikalizme karşı içeriden ve dışarıdan mücadeleye yönelik çıkardığı stratejik, milli ve kapsamlı kararlarıyla göze çarpıyor. Ayrıca bu konsey, aşırı söylemlere karşı, tüm yönleriyle mutedil ve orta yollu din söylemini oturtmak ve doğru olan din konseptini yaymak için dini kurumlarla ve güvenlik mekanizmasıyla olan organizasyonu ile göze çarpıyor.

Bu konsey içeride ve dışarıda terörle mücadeleyle alakalı mevzuatı inceliyor ve yürürlükteki mevzuatta terörle mücadeledeki işlemlerin en kısa yoldan çözülmesi ve tamamen adil sonuçlara ulaşılması için değişiklik yapılmasına dair önerilerde bulunuyor. Ayrıca konsey, özellikle komşu devletler ve kamuyla birlikte güvenlik mekanizması ile siyaset arasındaki yardımlaşma ve dayanışma organizasyonunu yükseltmek için çalışıyor. Meclis, sadece Mısır ve Arap ülkeleri arasında, ilgili teçhizat konusunda dayanışmayı üstlenen, teröre ve suikastlere karşı bölgesel bir oluşum inşa etmeye yönelik çabalıyor.

Meclis, Arapların terör meselesindeki konumunu birleştirmek, terör örgütünün hakikatini kamuya göstermek ve Mısır devletine karşı teröre destek veren devletlerin, örgütlerin ve hareketlerin rolünü kamuya tanıtmak için gereken adımları kararlaştırmak için çabalıyor.