Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

52 bin hacı Mekke’ye ulaştı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suudi Arabistan Pasaportlar Genel Müdürü Tümgeneral Süleyman bin Abdulaziz el-Yahya, Suudi Arabistan topraklarına gelen tüm hacıları karşıladığını ve her türlü hizmetin sunulduğunun altını çizdi. Katarlı hacıların ülkeye alınmadığı bilgisinin doğru olmadığını ifade eden Tümgeneral el-Yahya, gelen tüm Katarlı hacıların karşılandığını ve tüm hizmetlerin onlara da sunulduğunu belirtti.

Tümgeneral el-Yahya’nın Şark’ul Avsat’a yaptığı açıklamada, “Şuana kadar yalnızca hac veya umre maksadıyla gelenler değil, buraya gelen tüm Katarlı kardeşlerimiz Suudi Arabistan topraklarına girdiler. Aralarında ülke içinde ailevi bağı olanlar var. Hacılar gelmeye devam ediyor” dedi.

Suudi Arabistan Pasaportlar Genel Müdürü, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi ülkelerinden gelen hacıların çoğunun yalnızca hac mevsiminde değil tüm yıl boyunca geldiklerini ve Kasım ayı sonuna kadar, hac ve umre için gelmeye devam eden misafirlerin, tüm hizmetlerinin karşılandıklarını belirtti. Şuana kadar Suudi Arabistan topraklarına ulaşan hacı sayısının yaklaşık 52 bine ulaştığını ve bu sayının kademe kademe artacağını çünkü hacı adaylarını henüz yeni yeni karşılamaya başladıklarını belirtti.

Tümgeneral el-Yahya, Suudi Arabistan Pasaportlar Genel Müdürlüğünün bu yıl ki hac mevsimi planı hakkında şunları söyledi, “Müdürlüğün planı önceki yıllarda olduğu gibi, Kasım ayı başında başladı. Uluslararası Kral Abdulaziz havalimanında hacılar için 142 banko ayrıldı. Hacıların ziyaretlerinde karşılaşabilecekleri her bir durum için hazırlıklar yapıldı” dedi.

Tümgeneral el-Yahya Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada, “Uluslararası Kral Abdulaziz havalimanında Pasaportlar Genel Müdürlüğüne bağlı çalışan yalnızca hacılar ile ilgilenen yaklaşık 750 görevli var.

Hacıları karşılamak için 9’dan fazla dil bilen çok sayıda karşılama görevlimiz var. Bu görevliler hacıları karşılıyor ve giriş işlemleri için hacılara yardımcı oluyorlar.

Tümgeneral el-Yahya, “Suudi yetkililer, kutsal topraklara giriş için çalışma izni olmayan Arabistan vatandaşlarının Mekke’ye girişini engellemeye başladı. Çalışma izni olanlar için de pasaport çıkartıldı” dedi.

Tümgeneral el-Yahya, kutsal topraklar içerisindeki parmak izi uygulaması hakkında ise şunları söyledi, “Hac ile ilgili makamlar, hac esnasında yaralananların ve özellikle içeride kaybolanların kimliklerini tespit etmek için Pasaportlar Genel Müdürlüğünden yardım istiyor. Pasaportlardan ve hacıların kimliklerini belirlemek için alınan parmak izlerinden alınan destek ile her türlü durumda işlemler hızlıca gerçekleştiriyor” dedi.

Tümgeneral el-Yahya, bu yıl ulusal bilgi merkezindeki bilgisayar sistemlerinde güncelleştirmeler ve iyileştirmeler yapılarak daha önce uzun süren prosedürler sebebiyle yaşanan gecikmelerin artık tek bir sistemde ve hızlıca yapıldığını vurguladı.