Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Washington’dan muhaliflere ‘rejim güçleri’ uyarısı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

ABD öncülüğündeki Uluslararası DEAŞ ile Mücadele Koalisyonu, muhalifleri, Badiye’de rejim güçleri ile çatışmaya girmemesi konusunda uyararak onların DEAŞ ile mücadeleye odaklanması gerektiğini vurguladı.

Uluslararası DEAŞ karşıtı Koalisyon Sözcüsü Ryan Dillon, “Koalisyon sadece DEAŞ ile mücadele eden güçleri destekler” diye konuştu. CNN kanalı da Washington’un desteklediği ve Irak, Suriye ve Ürdün sınırında bulunan el-Tanif askeri kampında batılı uzmanların eğitim verdiği Şüheda el-Karyeteyn muhalif grubunun rejim güçlerine karşı bağımsız operasyonlar düzenleme kararı aldığını aktardı.

Dillon, Koalisyonun Şüheda el-Karyeteyn komutanlarına, DEAŞ ile mücadele dışında başka hedeflere yönelmeleri durumunda kendilerine olan desteğini durduracağını söylediğini belirterek koalisyonun, Şüheda el-Karyeteyn’e olan desteğini kestiğini açıkladı.

ABD’nin DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Bret Mcgurk, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Şarku’l-Avsat’a gönderdiği mesajda, “Rakka’nın kurtarılması için hızla devam eden askeri hamle, istikrarın sağlanması için planlanan projenin desteklenmesi ve koordine edilmesi için daha çok çaba sarf etmemiz gerektiğini gösteriyor” dedi. Mcgurk sözlerinin devamında, Suriye’nin doğusunda DEAŞ’ın kalesi olan Rakka’daki ihtiyaçlara cevap verilebilmesi için, BM’nin 140 milyon dolarlık ek insani yardıma ihtiyacı olduğunu belirtti.

Mcgurk, koalisyonun, DEAŞ’ın ve yabancı askerlerin fonlanmasıyla mücadeleye ve DEAŞ’ın dünya çapındaki şebekelerini çökertmeye odaklandığını belirterek, örgütün Irak ve Suriye’deki varlığının azaldığını söyledi.

ABD medya kaynakları, Ulusal Güvenlik Konseyi’ndeki Ortadoğu sorumlusu Derek Harvey’in yönetimde başka bir mevkide çalışmak üzere görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Derek Harvey, Donald Trump Yönetimi’nin, Suriye konusundaki önemli şahsiyetlerinden biri olarak görülüyor. Kaynaklar Derek Harvey’in, Donald Trump’ın CIA’nın Esed rejimine karşı savaşan, Suriyeli muhalifleri eğitmeye yönelik olan gizli programını sonlandırma kararından sonra istifa ettiğini söylüyor.