Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

İbadi: Haşdi Şabi, Telafer operasyonuna katılacak | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Telafer’i özgürleştirme operasyonuna, Türkiye başta olmak üzere birçok ülkenin karşı çıkmasına rağmen, Haşdi Şabi’nin katılacağını söyledi.

İbadi, başkent Bağdat’ta düzenlenen bir etkinlikte yaptığı açıklamada, “Talefer halkı, ilçesine yeniden kavuşacak. Bölgenin özgürlüğüne kavuşması için ordu, federal polis, terörle mücadele timi, Haşdi Şabi ve Haşdi Aşair (yerel aşiret güçleri) operasyonlara katılacak” dedi.

Geçtiğimiz yıl 17 Ekim’de Musul’un kurtarılması çalışmalarına başlanması ile birlikte, Haşdi Şabi’nin de içinde bulunduğu gruplar, yaklaşık 2 bin 500 DEAŞ’lının bulunduğu şehri muhasara altına aldı. Uluslararası ittifak ve Irak savaş uçakları, kritik operasyona hazırlık olarak Telaferin merkezine saldırılarını yoğunlaştırdı.

Türkiye, nüfusunun büyük oranda Türkmenlerden oluşması hasebiyle Telafer operasyonuna Haşdi Şabi’nin katılmasını aylar öncesinden reddetmişti. Türkiye diplomatik kaynakları, Şarku’l Avsat’a, Türkiye’nin duruşunun değişmediğini ve İbadi’nin açıklaması sonrasında Bağdat ile görüşme yapıldığını vurguladı.