Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

El-Cübeyr: Katar talepleri karşılarsa diyaloğa hazırız | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Katar’ın hacca uluslararası statü verilmesi yönündeki talebe Suudi Arabistan’dan cevap geldi. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr, “Katar’ın Kutsal Topraklara uluslararası statü kazandırılması yönündeki talebi, Suudi Arabistan’a karşı bir savaş ilanıdır” dedi.

El-Cübeyr, Katar’ı boykot eden 4 ülkenin dışişleri bakanlarının, Bahreyn’in başkenti Manama’da düzenlenen ortak basın toplantısında, “Katar, Katarlı hacıların Suudi Arabistan’a gelmesini siyasileştirmeye çalışıyor, biz bunu reddediyor ve kabul etmiyoruz. Bu sözler sadece düşmanca ifadelerdir. Katar kendini Mekke ve Medine’ye uluslararası statü kazandırılması talebiyle düşman hanesine koyuyor. Bu gibi açıklamalarda dikkatli olmak zorundalar” dedi.

El-Cübeyr, Katar’ın uluslararası statü kazandırma talebinin, İran’nın Dini Lideri Ali Hamaney’in İranlı hacıları 1987 yılındaki hac mevsiminde ABD’ye karşı tavır alma çağrısıyla yaptığı siyasileştirme eylemini canlandırdığı yönündeki benzerliğe dikkat çekti.

Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmet Al Halife, “4 ülkenin Katar ile kendisinden yerini getirilmesini talep ettikleri teröre destek, mali yardım ve ülkelerin iç işlerine karışma konularındaki şartları yerine getirmesi için diyaloğa hazır olduklarını” belirtti.