Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Bahreyn Kralı: Terörle mücadelede Suudi Arabistan ile ortağız | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el-Halife, terör ve terörün finansmanı ile mücadele konusunda bütün teşkilatlarıyla Suudi Arabistan’nın yanında yer aldıklarını ve  tam destek verdiklerini vurguladı.

Basın toplantısında konuşan Kral Hamad, “Suudi Arabistan’la tarih boyu hep kardeşlik ilişkileri içinde bulunduk. Bu bizim için derin bir gurur ve takdir anlamına geliyor. Güçlü akrabalık bağları, iki ülke arasındaki derin tarihi köklere bağlılık, gün geçtikçe  ilişkilerimizi pekiştiren ortak vizyon da söz konusu” ifadelerini kullandı.

Bahreyn Kralı, Bahreyn’in terörle mücadele konusunda tüm imkanlarıyla birlikte Suudi Arabistan’ın yanında sağlam bir şekilde durduğunu teyit ederek sözlerine şöyle devam etti, “Kral Selman öncülüğündeki gelişen bu  çabalar, bölgeyi tehdit eden, Arap ve İslam milletlerini olumsuz yönde etkileyen her türlü sorunun karşısındaki uyum ve birliği temsil ediyor. Daha fazla ilerlemek ve refah elde etmek adına bu kritik aşamayı aşmamızı da sağlıyor. Ayrıca bütün İslam Dünyası; gerek hayırsever yardımcıları ile, gerek savunma sistemleri ve asker yardımları ile Suudi Arabistan’ın yanındadır. Hac mesuliyetimizle ilgili sponsorluğumuzu ise teyit etmekteyiz. Bu seneki hac mevsiminin bütün hacılar için ayrıcalıklı olacağını garanti ediyoruz. Bu büyük görevi kolaylaştırmak için kardeşimiz Kral Selman’ın yoğun gözetim ve çalışmalarından son derece eminiz.”

Kral Hamad bin İsa, Suudi Arabistan’ın kutsal yerler için sunduğu olanakları ve İslami mesajı en iyi şekilde yaymak adına durmaksızın devam eden çaba ve hizmetlerini övdü. Suudi Arabistan’ı ‘Allah’ın onurlandırdığı ülke’ olarak tanımladı.