Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Suudi Arabistan’dan hacılara özel ilgi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suud-i Arabistan, Hac vazifelerini yerine getirmek üzere gelen hacıları selamlama etkinlikleriyle karşılıyor. Bu etkinlikler Hac vazifelerini eksiksiz tamamlayıncaya kadar devam edecek. Hacılar; telbiyeler getirilerek, kutlamalarla, zemzem, hurma ve güzel bir tebessüm ile karşılanıyor. Ayrılırken de bu anılarını canlı tutacak hediyelerle ayrılıyorlar.

Suud Hac ve Umre Bakanlığı, dünyanın dört bir tarafından hac vazifelerini yerine getirmek için gelen hacıların yolda karşılaşmış oldukları sıkıntıları gidermek, böylece daha mutlu ve rahat vazifelerini yerine getirmeleri için bu tür etkinlikler yapmaya karar verdi. Hacılarla ilgilenmek üzere farklı diller bilen kişiler görevlendirildi.

Bakanlık, hacıları gelecekleri salonlarda karşılamak üzere ekip görevlendirdi. Bütün bu etkinliklerin amacı, hacıların ülkeye ilk adımından başlamak üzere dönüş sürecine kadar her türlü memnuniyetlerini sağlamak ve olumlu intibalar bırakmak.

Muhammed bin Abdülaziz Havalimanı’nda her türlü işlemlerini tamamlayan hacılar, Medine’de, “Ey Rahmanın Misafiri, Seni Seviyoruz” sloganıyla karşılanıyorlar. Medine hurması, zemzem vb. hediyeler takdim edilen Hacıların yüzlerinden tebessüm eksik olmuyor.

Öte yandan, ‘Ehli’ kurumun istatistiklerine göre bugüne kadar Medine’ye gelen toplam hacı sayısı 222 bin 444’ü bulmakta. Geçtiğimiz Cuma ise bu rakam 28 bin 754 idi.

Yine istatistiklere göre, 26 bin 931 kişi Medine Muhammed bin Abdülaziz havayolu vasıtasıyla geldi. Bin 823 kişi ise Hicret İstasyonu’nu kullanarak geldi. Bu hacılardan aynı gün içerisinde Mekke’ye geçiş yapanların toplam sayısı 16 bin 326 kişi olduğunu gösteriyor. Bu da toplamda Mekke’ye gidenlerin sayısının 37 bin 007 kişiden oluştuğu, Medine’de kalanların ise 185 bin 416 kişiden oluştuğu istatistiklerde belirtilmektedir. Medine’de bulunan Endonezyalı hacılar 48 bin 497 rakamıyla birinci sırayı oluşturmaktalar.