Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Petrol son 9 haftanın en yüksek seviyesinde | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Petrol Fiyatları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi ülkelerin artan üretimleri ham petrol piyasasını baskı altına alsa da, ABD’de açıklanan güçlü istihdam verisi ve ABD sondaj kule sayısındaki ufak azalışın etkisiyle 9 haftanın en yüksek seviyesinde seyrediyor.

Brent petrolün vadeli fiyatı 8 sent (yüzde 0.15) yükselirken, Greenwich saatine göre 00:59’da varil fiyatı 52.50 dolar oldu.

ABD hafif ham petrolü vadeli fiyatı 7 sent (yüzde 0.14) yükselirken varil fiyatı 49.65 dolar oldu.

Uluslararası ham petrol fiyatları mayıs ayının sonlarından beri en yüksek seviyeye yükseldi. OPEC, gelecek mart ayının sonuna kadar üretimin günlük 1.8 milyon varil olmasına karar vermişti.

ANZ Bankası yaptığı açıklamada, “Yatırımcılar ABD’de talebin arttığını ifade ettikten sonra, ham petrol fiyatları güçlü bir yükseliş gösterdi. Aynı şekilde ABD sondaj kule sayısındaki gerileme de fiyat yükselmesine neden oldu” denildi.

ABD Çalışma Bakanlığı cuma günü, ABD petrol firmalarının temmuz ayı içerisinde beklenilenin üzerinde 209 bin çalışan istihdam ettiğini ve ücretleri arttırdığını açıkladı.

Baker Hughes’un cuma günü yayımladığı haftalık verilere göre, Amerikan petrol endüstrisinde geçen hafta petrol sondaj kulesi sayısı 765’e geriledi.

Geçen hafta petrol sondaj kulesi sayısının gerilemesine rağmen, ABD’de günlük petrol üretimi 9.43 varile ulaştı ve bu rakam 2015 ağustos ayından beri ulaşılan en yüksek seviye.