Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Sudan ve Ürdün Başbakanları Hartum’da görüşecek | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Ürdün Başbakanı Hani el-Mulki, mevkidaşı Sudanlı Bekri Hassan Salih’le Hartum’da, ikili ilişkileri güçlendirmek ve ortak bakanlar komitesi toplantıları yapmak için müzakereler yapılacak.

Sudan Resmi Ajansı SUNA’nın aktardığı bilgilere göre, Ürdün Başbakanı yarın bakan ve yetkililerden oluşan bir heyetle Sudan’a gidecek. Hartum’da Başkanlık Sarayı’nda yapılacak toplantıda Hartum ve Amman arasındaki ikili ilişkileri güçlendirme yolları çerçevesinde önemli ortak görüşmeler yapılacak. Bunun yanı sıra yüksek yetkililer başkanlığında ortak bakanlar komitesi, iki ülkeyi ilgilendiren konular hakkında tartışacak.

Komite toplantılarında iki ülke arasında tüm alanlarda güçlendirilmiş işbirliği için ikili anlaşmaların imzalanması, Sudan’daki Ürdün yatırımları, Hartum ve Amman arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkilerin gelişmesi konularında görüşmeler yapılması bekleniyor.

Sudan Uluslararası İşbirliği Bakanı İdris Süleyman, geçtiğimiz hafta Hartum’daki Ürdün Krallığı Büyükelçisi Mahmoud Khazaleh’le, Sudan-Ürdün ortak yüksek komite toplantıları sözleşmesinin düzenlenmesi hususunda görüşme yapmıştı.

Süleyman, iki ülke toplantıları düzenlemesi oturumunda, Sudan’da Ürdün yatırımlarının aktifleştirilmesinin ve iki taraf arasındaki işbirliğini genişletmenin zaruri olduğunu söyledi. Ülkesinin ortak yüksek komite toplantılarındaki anlaşmanın yürürlüğe geçmesinde istekli olduğuna değindi.

Khazaleh ise iki ülke arasındaki ilişkileri mükemmel sıfatıyla vasıflandırarak, komite toplantılarının ilerlemek ve iki ülkenin siyasi, kültürel, ticari ve konsolosluk ilişkilerini görüşmek için iyi bir fırsat olduğunu vurguladı.