Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı: Tüm hacıların sağlık durumu iyi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, tüm hacıların sağlık durumunun iyi olduğu ve hiç kimsede bulaşıcı bir hastalığa rastlanmadığı açıklamasında bulundu.

Önceliklerinin hacılar için hastalıklara karşı önleyici tedbirler aramak olduğu aktaran bakanlık, ayrıca birçok önleyici tedbir aldı, bunlardan biri gelecek hacıların salgın hastalıklara karşı sağlık şartlarını taşıması.

Bakanlık, şuana kadar 48 devletten gelen 443 bin 903 hacıya önleyici aşılar uyguladıklarını ve gelen misafirlere hastaneler ve sağlık merkezleri aracılığıyla tedavi ve acil servis hizmetleri sunduklarını açıkladı.

Başkentteki hastanelerin acil servislerine başvuran hacıların sayısının bin 4’e, dış polikliniklerdekilerin 249’a ulaştığı ve 8 cerrahi operasyon gerçekleştirildiği açıklandı.

Sağlık bakanlığı, Mekke’deki birçok hastanede ve sağlık merkezlerinde bu yıl hacılara şu hizmetleri sunduğunu açıkladı; 25 tane hastane kurulduğunu, bunların 4 tanesinin Arafat dağında, 4 tanesinin Mina dağında, 7 tanesinin Mekke’de, 9 tanesinin Medine’de bulunduğunu, bir diğerinin de Kral Abdullah hastanesi olduğunu açıkladı. Hac bölgelerindeki hastanelerde yaklaşık 5000 yatak olduğunu, 500’ünün yoğun bakımda, 550’sinin acilde bulunduğunu ayrıca Hacı bölgelerinde daimi olmak üzere 155 sağlık merkezinin bulunduğunu, bunlardan 43’ünün başkentte, diğer 78 merkezinde kutsal topraklarda (46 tanesi Arafat bölgesinde, 6 tanesi Müzdelifede, 26 tanesi Mina bölgesinde) bulunduğu, 18 tane merkezinde Medine’de olduğunu hatırlattı.