Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

İsrail, El-Kassam mevkiine saldırı düzenledi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İsrail’in kayıplara yol açan bombardımanının ardından bir uyarı niteliğini taşıyan Hamas füze hareketinden sonra, İsrail savaş uçaklarının Hamas’a bağlı El-Kassam Tugayları mevkiini hedef almasıyla, Gazze’deki gerginlik yeniden tırmandı.

İsrail savaş uçakları, dün El-Kassam Tugayları’nın bölgeleri bombaladı, 6 füze atışından 3’ü bölgeye isabet ederek birçok kişinin yaralanmasına yol açtı, aralarında ağır yaralılar da var.

Gazze’ye saldırı, Aşkelon’a yönelik ölü ya da yaralı kaybına yol açmayan füze atışından saatler sonra gerçekleşti.

İsrail askeri sözcüsü Ovijaa Odraei, “Filistin’in Aşkelon saldırısından sonra, savaş uçakları geceleyin Hamas’a ait iki bölgeyi hedef aldı” dedi.

Odraei, “Ordu, Gazze bölgesinde gerçekleşen olayların tek sorumlusunun Hamas terör örgütü olduğunu düşünüyor, bu yüzden sert bir uyarı mahiyetinde Hamas saldırısına cevap vermiştir” dedi. Hamas Hareketi adına konuşan sözcü Fawzi Barhoum ise, yazılı açıklamasında şöyle dedi, “Gazze bölgesine gerçekleştirilen kasıtlı Siyonist saldırılar, sınırı aşmakta ve ciddi bir tehlike oluşturmaktadır. Gazze, İsrail ihtilal güçlerinin deneyim sahası değildir.”

İsrail’in attığı füze ağustos ayının başlangıcından beri bir ilk. Geçtiğimiz ay Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerinden İsrail’e yönelik iki füze atışı gerçekleşmişti. Roket atışları, İsrail ve Hamas için bir meydan okuma anlamına geliyor. Diğer yandan Hamas, yeni füze atışının ardından elemanlarının sayısını artırdı.