Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Yemen cephelerinde 5 Husi komutanı öldürüldü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Ulusal Yemen ordusu, Taiz, Sa’dah ve Cevf şehirlerinde Husi ve Salih’in milislerinden 16 militanı öldürdü. 8 kişi de Taiz’in batısında esir alındığı açıklandı. Ulusal Yemen ordusu, şiddetli saldırıların ardından bazı cephelerde ilerlemekle birlikte, şehirlerdeki, milislerin sayısını da azalttı.

Şarku’l Avsat’ın askeri kaynaklar edindiği bilgiler göre, Ulusal ordunun Taiz şehrinin doğusunda ilerleyişini sürdürdüğünü ve milislerin geri çekilmesiyle, ilerleme kaydedildi.

Kaynak, ordunun güvenlik noktasına doğru ilerleyişini sürdürdüğünü ve bu bölgede savaşların devam ettiğini, milislerden 8 esirin bulunduğunu doğruladı. Ayrıca ordunun, geçtiğimiz hafta batı cephesini kurtarmak için yaptığı operasyonunda devam ettiğini, ordunun hava desteği ile birçok noktayı ele geçirdiğini ifade etti.

Ulusal ordunun web sitesinde yayınladığı bilgilere göre, yapılan çatışmalarda, darbeci milislerden, aralarında iki komutanının da olduğu en az 11 kişi öldürüldü. Yemen ulusal ordusundan da, aralarında bir komutanında olduğu üç asker öldürüldü.

Saatlerce süren saldırılarda birçok farklı silah kullanıldı. Darbeci milisler, ulusal ordunun egemenliği altında olan birçok bölüme saldırı başlattı.

Marib şehrinde ise darbeci milislerin, ulusal ordunun mevzilerine saldırmaya başlamasıyla, çatışmalar tekrar patlak verdi.

Yerel kaynak, perşembe günü ki çatışmalarda ulusal ordunun başlattığı bombardıman sonucu, aralarında üç keskin nişancının ve üç saha komutanında olduğu birçok darbeci milisin öldürüldüğünü açıkladı

Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr yaptığı açıklamada, ulusal ordunun çeşitli savunma cephelerinde Husi ve Salih’in milislerine karşı gerçekleştirdikleri mücadelenin önemini vurguladı.