Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Suudi Arabistan, Katar havayolunu kullanmak için Doha’dan onay bekliyor! | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suudi Arabistan’ın, Katarlı hacıların Doha’dan Cidde’ye nakledilmesi için yaptığı teklifin ardından Katar’ın sessizliği devam ediyor.

Bu çerçevede Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ın ve Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani‘nin arabuluculuğuna dayanan talimatlarıyla, Selva Sınır Kapısından Suudi Arabistan’a ulaşan Katarlı hacı sayısının dün 250’ye ulaştığı kaydedildi.

Katarlı hacıların havayolu aracılığıyla Suudi Arabistan topraklarına nakledilmesi talebinin üzerinden 48 saat geçmesine rağmen, Doha’dan herhangi bir cevap gelmedi.

Şark’ul-Avsat’ın ulaştığı bilgilere göre, Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Müdürü Abdul-Hakim el-Tamimi, ülkesinin, Katar hava sahasını kullanmalarına izin vermeleri hususunda Doha yönetiminden cevap beklediklerini kaydetti.

El-Tamimi, Suudi Arabistan Hava Yollarının, bugün içerisinde Katar’dan cevap beklediğini ifade etti.

Katar’ın söz konusu talebi onaylaması durumunda Katarlı hacılar, her biri 368 yolcu kapasiteli 7 uçakla Cidde’ye nakledilecek.

Öte yandan Suudi Arabistan Sivil Havacılık Kurumu, Katarlı hacı adaylarının Doha’dan Cidde’ye nakli için 7 sefer düzenleneceğini bildirmişti.

Kurum tarafından yapılan açıklamada, 22-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek uçuşların dönüş tarihinin 5 Eylül olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz aylarda Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır tarafından Katar’a yönelik uygulanan boykot sebebiyle, söz konusu ülkeler Katar’a hava yollarını kapatmıştı.

Riyad yönetimi; dün Katarlı hacı adaylarının önceden elektronik izin almadan karayolu ve havayoluyla ülkeye girebileceklerini, masraflarının ise, Kral Selman bin Abdulaziz tarafından karşılanacağını duyurmuştu.

Suudi Arabistan ile Katar arasında kara sınır geçişini sağlayan Selva Sınır Kapısı Genel Müdürü Osman El-Ğamdi de, sınır kapısının Katarlı hacıların geçişine olanak sağlayacağını belirtti.

El-Ğamdi, Şark’ul Avsat ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Selva Sınır Kapısı’nın geçtiğimiz Perşembe gününden beri Katarlı hacılara hizmet vermek için aktif olduğunu kaydetti. el-Ğamdi ayrıca, tüm devlet daireleri arasında üst düzey bir koordinasyonun mevcut olduğunu belirtirken, sınır kapısının da Katarlı hacılara hizmet etmek için tam kapasiteyle çalıştığını vurguladı.

Öte yandan Selva Sınır Kapısı Pasaport İdaresi Müdürü Albay Hasan El-Dosari de Şark’ul Avsat’a yaptığı açıklamada, bölgeye ulaşan Katarlı hacıların sayısının 250’yi aştığını ve hacıların giriş işlemlerinin kolaylıkla gerçekleştiğini belirtti.