Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Suudi Arabistan’dan terörle mücadele yeni ‘Merkez’ | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Üst düzey bir Körfez yetkilisi Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’ın terör finansmanıyla mücadeleye özel bir merkez kurmaya başladığını ifade etti. Merkez, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, diğer ülkelerin meclis başkanları ve ABD Devlet Başkanı Donald Trump arasında mayıs ayında imzalanan ABD- Körfez anlaşmasının ilk adımını oluşturmakta.

Süreç içerisinde Körfez İş Birliği Konseyi (KİK) yetkilileri ve Terör Finansmanıyla Mücadele Merkezi yetkilileri arasında merkezin kurulumunu tamamlayacak toplantılar yapılması beklenmekte.

KİK Genel Sekreterliği Siyasal İşler ve Müzakereler Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Abdulaziz el- Uveyşık’ a göre, terör finansmanıyla mücadele anlaşması tüm ülkelerde yasal işlemlere tabi tutulmalıdır. Bu nedenle, el-Uveyşık anlaşmanın gerektiği gibi uygulanması için hala erken olduğuna inanıyor. el-Uveyşık bununla birlikte, Konsey Genel Sekreterliği’nin, altı ülkenin onayları tamamlanıncaya kadar bu dosyada üzerinde anlaşmaya varılan tüm maddeleri uygulamaya devam ettiğini vurguladı.

El- Uveyşık, Şarku’l Avsat’ yaptığı açıklamalarda, Suudi Arabistan’ın terör finansmanıyla mücadeleye özel bir merkez kurmaya başladığını belirtti. KİK Genel Sekreterliği’nin bu iş birliğinin diğer şartlarını tamamlamak için merkez kurucuları ile toplantılar düzenlemeye çalıştığını söyledi. Körfez liderlerinin ve ABD Başkanı Donald Trump arasında imzalanan ortak anlaşmanın böyle bir sisteme ihtiyaç duyduğuna dikkati çekti.

Riyad’da mayıs ayında düzenlenen 3.Körfez Arap Zirvesi, terör finansmanıyla mücadele iki taraf arasında ortak bir üslup kazanmıştı. Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya gönderilen ve oradan başka ülkelere dağılan, ortak bilgi alışverişini sağlayan terör finansmanıyla mücadele anlaşması söz konusu merkezin kurulmaya başlanması ile ilan edildi.