Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Petrol üreticileri toplantısı 22 Eylül’de | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

OPEC üyesi ve OPEC dışı ülkelerin oluşturduğu Ortak Bakanlar Gözetim Komitesi’nin toplantısı, 22 Eylül’de yapılması bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre, petrol üretim seviyesini belirlemekle sorumlu olan OPEC ve OPEC dışı ülkelerinin gelecek ayki toplantısı 22 Eylül tarihinde Viyana’da gerçekleştirecek. Temmuz ayında gerçekleşen son toplantıda, gelecek toplantının zaman ve yer belirtilmeden Eylül ayında yapılması kararlaştırılmıştı.

Komite, Rusya ile Umman’ın yanı sıra; Kuveyt, Cezayir ve Venezuela bakanlarını kapsıyor. Ayrıca Riyad, OPEC 2017’ye başkanlık yaptığı için son toplantılara Suudi Enerji Bakanı da katılmıştı.

Ekonomik kaynaklardan alınan bilgiler göre, Ortak Teknik Komite olarak bilinen Uzmanlar Komitesinin bir sonraki toplantısının 20 Eylül’de Viyana’da düzenleyebilir.

Kuveyt Petrol Bakanı Essam Al-Marzouk önceki akşam Kuveyt televizyonuna yaptığı açıklamada: “Kasım’ın sonunda düzenlenecek toplantımızda, bu toplantının en önemli maddelerinden birisi; petrol üretiminin azaltılmasına yönelik anlaşmanın uzatılması veya feshedilmesi olacak. Anlaşmayı uzatma ihtiyacının olup olmayacağı görüşülecek” dedi.

“Geçtiğimiz haftalarda petrol rezervleri beklenilenden daha çok azaldı. Bir haftada günlük iki milyon varilin azalması beklenirken, günde yaklaşık 6.5 milyon varile ulaştı” dedi.