Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Çad, Katar’la diplomatik ilişkilerini kesti | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Çad, kuzey komşusu Libya’nın istikrarını bozmaya çalışmakla suçladığı Katar’ın büyükelçiliğini kapattığını ve Katarlı diplomatlara ülkeyi terk etmeleri için 10 gün mühlet tanıdıklarını duyurdu.

Bu gelişme, Afrika ülkelerinin Katar’a karşı uyguladıkları ilk yaptırım değil. Katar yardım kuruluşlarının, orta ve batı Afrika’da milyonlarca dolarlık yardımlarda bulunduğu gerçeğine rağmen, Katar’ı teröre destek verdiği gerekçesiyle boykot eden, başta Mısır, BAE, Suudi Arabistan ve Bahreyn olmak üzere çok sayıda ülkenin arasına Çad da katıldı.

Çad Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Çad, bölgedeki barış ve güvenliği korumak adına; Katar’a, Çad ve çevresini istikrarsızlaştıran tüm faaliyetlerini durdurması çağrısı yapıyor” denildi.

Bakanlık açıklamasında, Doha’ya yöneltilen suçlamalarla ilgili herhangi bir ayrıntı verilmedi. Bakanlık, Doha’daki misyonlarını da kapatacağı ve tüm diplomatlarını geri çağıracağını belirtti.

Çad, 2017 haziran ayında Senegal ve Moritanya’nın aralarında bulunduğu diğer Afrika ülkeleri gibi, Doha’daki büyükelçisini geri çağırmıştı.