Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Suudi Arabistan, Endonezyalı 50 Hac adayını ağırlıyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suudi Arabistan’ın Endonezya Büyükelçisi Usame eş-Şuaybi, Kral Selman’ın misafiri olan Endonezyalı Hacı adaylarını başkent Cakarta’da uğurladı.

Eş-Şuaybi yaptığı açıklamada “Kral Selman’ın bütün giderlerini karşıladığı Endonezyalı 50 hacı adayına ev sahipli yapılması yönündeki emri gereği hacı adayları; vizeleri, yol biletleri ve ihramlarının kendilerine verilmesinden sonra Endonezya’daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği tarafından Suudi Arabistan’a uğurlandılar. Cenab-ı Allah’tan haclarını kabul etmesini ve Kral Selman’a bu vesileyle sevap yazmasını niyaz ediyoruz” dedi.

Kral Selman yönetiminin hac adaylarının hizmetine gösterdiği büyük ilgiyi öven eş-Şuaybi, Suudi Arabistan’ın Endonezya’daki Büyükelçiliğinin, bu sene 200 binden fazla Endonezyalı Hac adayına hacca gidilmesi için gerekli olan prosedürlerde kolaylık sağladığını söyledi.

Eş-Şuaybi, Suudi Arabistan’ın İslami çalışmalarda öncü olduğunu, bütün imkanlarını İslam’a ve Müslümanlara hizmet etmek için kullandığını, dünyanın dört bir tarafından gelen hacılara hizmet etmekten ve onlara hac ibadetlerini huzurla, sekinetle en iyi şekilde yerine getirebilmeleri için kolaylık sağlamaktan yönetim ve halk olarak gurur duyduğunu söyledi.

Açıklamasına devam eden eş-Şuaybi “Hac ziyaretçilerine hizmet etmek Kral Abdülaziz tarafından kurulan bir öğretidir. Torunları bu öğretiyi devam ettirmişlerdir ve sonunda haccın bir alameti haline gelmiştir ki bir hacı adayı, Suudi Arabistan’a vardığı vakit kutsal topraklara ayak basmadan bunu hisseder” dedi.

Diğer taraftan Endonezyalı hacı adayları, bu yardımından dolayı Kral Selman’a teşekkür ederken, İslam’a ve Müslümanlara hizmette Kral Selman ve Suudi Arabistan’ın çabalarının çok değerli olduğunu ifade ettiler.