Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Katarlı hacı: Suudi Arabistan’da hiç bir zorlukla karşılaşmadım | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Katarlı hacı Salih Meri, Şeyh Abdullah bin Ali bin Abdullah bin Câsim Al-i Sani’nin arabuluculuğu ve Kral Selman bin Abdulaziz’in direktifleriyle kendisine bu yıl hac izni verildiğini açıkladı. Dün akşam Hac farizasını yerine getirmek için Mekke’ye gelen Meri,Selva Sınır Kapısı’ndan geçtiğinden beri, Suudi makamlarınca her türlü kolaylığın gösterildiğini söyledi.

Salih Meri, güzergahındaki yerleşim yerlerini görmekten hoşlandığı için, Mekke’ye kendi arabasıyla gelme kararı aldığını söyledi. Salih Meri, Doha’dan çıkıp Mekke’ye gelene kadar teftiş noktalarında güzel karşılanma dışında bir muameleyle karşılaşmadığını vurguladı. Meri, “Benim Katarlı olduğumu bilen güvenlik görevlileri işlerimi kolaylaştırdılar. Ben de Doha’daki aileme buradaki hizmetlerden bahsederek, onlara gerçekleri anlattım.”

Katarlı hacı sözlerine şöyle devam etti, “Müslümanlar Suudi Arabistan Kralı’nın hac masraflarını kendi cebinden karşıladığını görmezden gelmemeli ve ona teşekkür etmelidirler.” Meri, Şeyh Abdullah aracılığı ve Kral Abdulaziz’in izniyle hacca geldiğini hatırlatarak, “Kim insanların hac ibadetini yerine getirmesi için çalışıyorsa, herkes onun yapıp ettiklerinde hayır aramalıdır” dedi.

Salih Meri, Katar Vakıflar Bakanlığı’na 2017 için hac talebiyle bir müracaatı olmadığı halde, Kral Selman’ın kendisine bu fırsatı altın tepsi de sunduğunu vurguladı.