Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Bin 400 Katarlı hacının Suudi Arabistan’a geçişi tamamlandı! | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Bin 400’den fazla Katarlı hacı, bugün hac ibadetlerini yerine getirmek için Katar yönetim ailesinden Şeyh Abdullah bin Ali bin Abdullah bin Casim Al Sani’nin arabuluculuğu ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdulaziz’in talimatları doğrultusunda hacılar için açılan Selva Sınır Kapısı aracılığıyla Suudi Arabistan topraklarına ulaştı.

Suudi Arabistan yönetimi, hacıların işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla bölgede birçok personel görevlendirmiş ve bu durumu Katarlı hacıların tamamının kontrol merkezlerine ulaşıncaya kadar devam ettirmişti.

Ayrıca Selva Sınır Kapısı’nın, Suudi Arabistan ve Katarlılar arasındaki akrabalık ilişkileri ve insani işler sebebiyle Suudi Arabistan’a girmek isteyen herkese hala açık olduğu belirtildi. Doğu bölgesi pasaport işlemleri sözcüsü Mualla el-Uteybi, Selva Sınır Kapısı’nın Katarlı hacılar tarafından hala kullanılabilir olduğunu söyledi.

Selva Sınır Kapısı yetkilisi Abdurrahman Eba el-Hil ise Şarku’l-Avsat’a yaptığı açıklamada, sınır kapısındaki çalışmanın durdurulması yönünde herhangi bir talimat verilmediğini, sınır kapısının hala Suudi Arabistan’a gelen herkese hizmet verdiğini belirtti.

Sınır Kapısı, haccın 8. gününün sonuna kadar hacıların geçişine izin verecek.

Eba el-Hil ayrıca, Selva Sınır Kapısı’nın 24 saat tam olarak faaliyette olduğunu ve her iki ülkenin veya hacıların gereksinimlerini yerine getiren herkese tüm kolaylıkları sağlayacağını kaydetti.

Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn tarafından Katar’a yönelik gerçekleştirilen boykot sebebiyle sınır kapısı faaliyetleri önemli ölçüde azaltılmıştı.

Selva Sınır Kapısı, Katar’ın Suudi Arabistan ile tek kara bağlantısıdır.