Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

İngiliz gencin hayatını değiştiren kitap: ‘Kuran’ı Kerim’ | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

21 yaşındaki Zekeriya Dayel, bir gün İngiltere’de, tren istasyonunda bulduğu bir kitabı merakla okumaya başladı. İşte o anlar, İngiliz gencin sonradan İslam’a girerek hayatında köklü bir değişimin yaşanacağı dakikalardı.

Şarku’l-Avsat muhabirinin Mina’da tanıştığı Hacı Dayel, bütün dinleri araştırdıktan sonra aradığını İslam’da bulduğunu söyledi. Danyel, diğer dinleri okuduğu halde okul yıllarında öğretilmediği için İslamiyet ile ilgili bir şey bilmediğini belirtti. Danyel, İslam’ı araştırmasında Müslüman bir genç kızın etkili olduğunu anlattı. Böylelikle kalbini ısındıran tek din olan İslam’ı da okumaya başladı.

Tren istasyonunda bulduğu Arapça-İngilizce Kur’an-ı Kerim’i okumak için sık sık oraya gitmeye başladı. Ancak kendisinin olmayan bir şeyi almayacağı için, Kuran’ı bulduğu yerde bırakmak zorunda kaldı. Ertesi gün aynı durağa gittiğinde bir sürprizle karşılaştı. Orada okumaktan son derece mutluluk duyduğu Kuran’ı Kerim’in sahibiyle karşılaştı. Ona Müslüman olduğunu söyledi.

Danyel, ailesi tarafından herhangi bir muhalefetle karşılaşmadığını söyledi. Üstelik annesi dinine bağlı bir Hıristiyan olmasına rağmen. Annesi, Danyel İslam’a girmeden önce arayışını fark etmiş ve kendisi için İslam’ı önermişti. İslam’ın anne-babaya karşı iyi muamele konusundaki teşviki nedeniyle onlar da çocuklarının Müslüman olmasından son derece memnunlar.

Hac görevinin yerine getiren Danyel, bu görevi ifa etmekten dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi. Ayrıca Danyel, Suudi Arabistan’ın sayıları 3 milyonu bulan hacılara verdiği profesyonel hizmeti övdü.

Sohbetimiz sırasında Zekeriya Danyel, bazılarının İslam’ı terörle damgalandırmasını eleştirerek, İslam’ın barış ve sevgi dini olduğunu söyledi. Ayrıca İslam’ın terörle ilişkilendirilmesinden hedeflenen şeyin, Müslümanların gücünü ve birliğini zayıflatmak olduğunu vurguladı.