Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

İngiltere’de 4 asker terör suçlamasıyla gözaltına alındı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İngiltere polisi, terörist saldırı planlama şüphesi ve Neo-Naziler’den oluşan Ulusal Eylem (National Action) adlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla 4 askeri gözaltına aldı.

West Midlands Polisi yaptığı açıklamada, yaşları 22 ve 32 arasında değişen 4 askerin, terör eylemleri planlama ve teşvik etme şüphesiyle ve yasadışı bir örgüte üye olmak suçlamasıyla gözaltına alındıkları belirtildi. Açıklamada, tutuklama ve istihbarat aşamalarında halkın güvenliğini tehdit edecek hiçbir durumun gelişmediği bilgisini aktarıldı.

İngiltere ordusundan yapılan açıklamada, tutuklanan askerlerin muvazzaf askerler olduğu ve aşırı sağcı bir örgüte bağlı oldukları şüphesi ile terörle mücadele yasası uyarınca tutuklamanın gerçekleştiği belirtildi. Açıklamada, bu durumun şu an polis soruşturması kapsamında olması sebebiyle daha fazla bilgi verilmesinin uygun olmadığı ifadeleri kullanıldı.

İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd, Ulusal Eylem örgütünün, ırkçı, anti-semitik ve yabancı düşmanı olduğunu, nefreti körüklediği, şiddeti artırdığı ve kötü bir ideolojiyi teşvik ettiği ifadelerini kullanmıştı.