Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Hindistan, Filipinler ve Singapur’da terör operasyonları | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Hindistan, Filipinler ve Singapur’da terör örgütlerine darbe vurmak için operasyonlar yapıldı.

Hindistan, 1993 yılındaki bombardıman failleri hakkında karara varıyor

Hindistan mahkemesi, Mumbai’de 257 kişinin ölümüne yol açan 1993 yılındaki bombalama eylemlerine katılmalarından dolayı dün iki tutuklu için idam, diğer iki kişi için ise müebbet hapis cezası kararı verdi.

Başsavcı Yugwal Nikam, Mumbai’de mahkeme önünde gazetecilere verdiği demeçte, “Mahkemenin ölüm cezasına çarpıtmamak üzere yaptığı anlaşmaya dayanarak Portekiz’den alınan hükümlülerden Ebu Salim hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini” söyledi.

Nikam, “Feyruz Han ve Tahir Marshant hakkında idam kararı verilirken bir diğer hükümlü Kerimullah Han içinde müebbet hapis cezası verildiğini” sözlerine ekledi.

Filipin ordusu, Ebu Seyyaf örgütünün rehin aldığı iki kişiyi kurtardı

Filipin Ordusu Komutanı Tuğgeneral Sobegana, ordunun ülkenin güney adasındaki beş militanın ölümüyle sonuçlanan karşılıklı ateşleme sonrası Ebu Seyyaf örgütünün rehin tuttuğu Endonezyalı iki rehinin dün kurtarıldığını söyledi.

Tuğgeneral Sobegana, gazetecilere, örgütün Mindanao bölgesinde Jolo adasındaki kalesinde yaklaşık 20 üyesiyle yapılan çatışmada beş askerin yaralandığını söyledi. Sobegana, yaşanan çatışma sonrasında örgütün militanlarını takip ettikten dakikalar sonra iki Endonezyalıyı taşıyan arabaya el koyulduğunu… esirlerin, sağlık muayenesinden geçtiklerini ve durumlarının iyi olduklarını ifade etti.

Ayrıca Ebu Seyyaf örgütü militanları, Sulu ve Celebes denizinde birkaç balıkçı ve ticari gemiye saldırı düzenledi.

Singapur’da DEAŞ ile ilişkili iki kişi tutuklandı

Singapur hükümeti, polisin, Filipinler’deki DEAŞ örgütüyle bağlantılı olan militanlara katılmayı planladığından şüphelenen bir adamı ve yabancı militanlarla temas halinde olmakla suçlanan bir kadını tutukladığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı, tutuklu İmran Kasım’ın 34 yaşında olduğunu ve Suriye’ye gidip DEAŞ’a katılmak için bir yol bulmaya çalıştığını ve Singapur silahlı kuvvetlerine saldırı hazırlığında olduğunu açıkladı.

Bakanlık, yaptığı basın açıklamada, tutuklunun Filipin’in Marawi şehrini ele geçiren militanlara katılmaya çalıştığını ve çevresindeki yakın kişiler tarafından verilen bilgiler sonrasında İmran’ın gözaltına alındığı bildirdi.

23 yaşındaki idari asistan Şakira Bijam ise, 2013 yılından beri yabancı militanlarla işbirliği içerisinde olmaktan tutuklandı.