Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Karkaş: Askeri seçenek söylentilerinin nedeni Doha’nın kırılgan duruşu | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

BAE Dışişleri Bakanı Enver Karkaş “Askeri seçenek evhamlarının yayılmasının arkasında Katar’ın paniklemesi ve kırılgan duruşu bulunuyor” dedi.

Karkaş twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda “Kuveyt ve Emir’inin Katar ve Körfez bölgesi krizinin çözümü için harcadığı ve başarısızlığa uğrayan değerli çabalar, Doha’nın gelişmeler hakkındaki politikası ve diplomasisi için bir reçete haline geldi” dedi.

Karkaş “Koalisyon ilk günden beri, krizin çözümünün diplomatik olduğuna ve egemenlik haklarına uygum bir şekilde hareket ettiğine vurgu yapıyor” diye ekledi ve çözüm için istenen ana 13 talebin, Doha’nın zararlı politikalarının birikmesinin ve Katar’a olan güven eksikliğinin bir sonucu olduğuna işaret etti.

Karkaş açıklamalarının devamında “ Katar’ın kararsızlık ve geri adam atmakla Kuveyt’in seçkin çabalarını baltaladığından endişe duyuyorum” diyerek bu açmazdan kurtulması ve fırsatları kendi çıkarlarına uygun olarak kullanabilmesi için Katar’dan hikmetli davranmasının istendiğini ifade etti.

Dışişleri Bakanı “Kuveyt Emirinin açıklamaları ne olursa olsun merkeziyetçiliği vurguladı” dedi.

Terörle mücadeleye çağıran ülkeler Cuma günü yaptıkları açıklamada, askeri müdahale seçeneğinin ne olursa olsun masada olmadığına, Katar ile yaşanan krizin sadece Körfez içi bir anlaşmazlık olduğuna ancak bunun yanında Birçok Arap ve İslam devletinin de Katar’ın başka devletlerin içişlerine karışması ve terörü desteklemesi karşısındaki duruşunu açıkladığına vurgu yapmıştı.